Hirdetés

2022.03.24. 10:02

Erdei színjátékkal és Pókemberrel várja az utasokat a Zsuzsi Erdei Vasút!

A Zsuzsi Erdei Vasút március utolsó szombatján egy különleges színházi programmal várja a természet kedvelőit. A kisvonat utasai egy látványos erdei színjátékot nézhetnek meg Hármashegyalján, melyben a természet színpadán a főszerepet lepkék alakítják majd. A kisebbek népszerű karakterekkel, Pókemberrel, Pancs Panccsal és Cooperrel is találkozhatnak, akik interaktív artistamutatványokkal szórakoztatják a közönséget.

Forrás: Zsuzsi Erdei Vasút

Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő. Shakespeare sorait jól ismeri mindenki, ám kevesen gondolnak arra, hogy a természetben is megannyi színjáték zajlik a szemünk előtt. Ilyenkor, tavasszal a természet nagy átváltozóművészei, a lepkék a zöldülő fák és pattanó rügyek díszletei között váltják jelmezüket. Előadásuk, aminek megfigyelésére lehetőség nyílik, pedig négy felvonásból áll: petéből lárvává, majd bábból lepkévé alakulnak át. Különleges alakításukat és a természet kulisszáinak színeváltozását Varga Edit környezeti nevelő segítségével fedezhetik fel a Zsuzsi-vonat utasai március 26-án, szombaton.

 

Az eseményhez csatlakozik a Kerekerdő Élménypark is, akik népszerű karakterei érkeznek a kisebbek legnagyobb örömére. A Ruyter utcai kiinduló állomáson a kisvonat indulása előtt a felszálló utasokat Pancs Pancs fogadja, aki a Hármashegyaljára tartó vonatozás alatt zsonglőriskolával szórakoztatja az utasokat. Az érdeklődők akár maguk is kipróbálhatják a különféle látványos mutatványokat, és természetesen közös fotót is készíthetnek a mesehőssel. Érkezést követően, Hármashegyalján két másik népszerű karakter, Pókember és Cooper köszönti a vendégeket, akik Pancs Panccsal kiegészülve egy artista számokkal színesített interaktív produkcióval szórakoztatják majd a közönséget.

Forrás: Zsuzsi Erdei Vasút

A Kerekerdő Élménypark a Zsuzsi Erdei Vasút vonalán, a volt Balla-tónál található. Az idén 140 éves kisvasúthoz hasonlóan az élménypark is elsősorban a kisgyermekes családok számára kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget. A több mint 70 ezer négyzetméter területű park szabadtéri és fedett élményelemekkel, programokkal várja a látogatókat. Népszerű attrakcióik közé tartozik többek között a kőkorszaki vízibicikli, a vízidodgem, a szelfivár, az interaktív mesejelenetek, különféle kalandpályák és trambulinok, Pirate ship hajóhinta illetve dodgem. A Kerekerdő Élménypark április 2-án nyitja meg kapuit, így a Zsuzsi Erdei Vasúttal közös eseményük kiváló alkalom a nyitás előtt egy közös családi kikapcsolódásra.

Forrás: Zsuzsi Erdei Vasút

A március 26-i programra, 9:15-kor indul a vonat a Ruyter utcai kiinduló állomásról Hármashegyaljára, ahol érkezést követően 10:15-kor veszi kezdetét a program.

 

A vonat 12 órakor indul vissza Debrecenbe, de aki szeretne tovább időzni a hármashegyi pihenőerdőben, az a 15:30-kor induló menetrend szerinti járatot is választhatja a visszautazáshoz.

 

Március utolsó hétvégéjén a Zsuzsi Erdei Vasút menetrend szerint közlekedik az alábbiak szerint:

  • vonat indulása a Ruyter utcai állomásról Hármashegyaljára: 9:15; 13:30
  • vonat visszaindulása Hármashegyaljáról: 12:00; 15:30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában