Szponzorált tartalom

2021.12.22. 13:53

Okosmegállók Debrecenben

Forrás: Kiss Annamarie

Újabb jelentős állomásához érkezett „A közösségi közlekedés fejlesztése Nagyvárad és Debrecen szintű határokon átnyúló városi pólusok mentén” című, az Európai Regionális  Fejlesztési Alap által támogatott, ROHU-390-es azonosítószámú projekt. Az utasok és a  városba érkező turisták számára könnyen kezelhető okos-megállóhelyet alakított ki a DKV  Zrt. Debrecen három forgalmas megállóhelyén.

Forrás: Kiss Annamarie

Az okosmegállókat a Nagyállomásnál és a Csokonai Színháznál található autóbusz-, illetve a Klinikáknál található villamos-megállóhelyekre telepítette a Társaság. Az eszközök a menetrendi adatokról, a járművek valós idejű érkezéséről, forgalmi hírekről és a közösségi közlekedés igénybevételének feltételeiről nyújtanak információt az utasok számára.

Forrás: Kiss Annamarie

A berendezés segítségével elektronikus jegyet vagy akár e-bérletet is vásárolhatnak az utasok a három megállóban található okoseszközön. 


Az elektronikus eszközökkel kapcsolatos beruházást a budapesti székhelyű ONLINET Group Zrt. valósította meg a DKV Zrt. megbízásából. A beruházás összköltsége 41 millió forint, melyet 5,1 százalékban a DKV Zrt., 9,9 százalékban Magyarország Kormánya finanszíroz, az összeg fennmaradó 85 százalékát pedig Európai Uniós forrásból valósította meg a Társaság a ROHU projekt keretében.

Forrás: Kiss Annamarie

Az okosmegállók tesztfázisa 2021. december 6-án kezdődött, az utasok pedig hivatalosan december 22-én, az ünnepélyes átadással egybekötött sajtótájékoztatót követően vehették birtokba a cívisvárosi közösségi közlekedés újabb mérföldkövét jelentő okoseszközöket. 

Forrás: Kiss Annamarie

A DKV Zrt. várja az utasok észrevételeit és építő javaslatait annak érdekében, hogy az okosmegállókkal utas- és felhasználóbarát szolgáltatást nyújthasson. 

Forrás: Kiss Annamarie

Előzmények


Magyarország és Románia közös pályázata 2018-ban nyerte el az Európai Uniós támogatást, melynek kedvezményezettje a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., valamint a Nagyváradi Közlekedési Társaság és a  Nagyváradi Metropolitan Szervező.


A projekt keretében a három okosmegállóhely kialakítása mellett megvalósult az elektronikus jegyrendszer továbbfejlesztése, valamint két midibusz, és két városi-, elővárosi kivitelű, Euro VI-os  motorral felszerelt Mercedes típusú autóbusz beszerzése. Az Európai Mobilitási Hét keretében pedig Autómentes Napot szervezett a DKV Zrt.


Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program célja közös, román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös megközelítést, valamint innovatív megoldásokat követelnek a határ mindkét oldalán felmerülő igények kiszolgálására, hozzájárulva ezáltal a jogosult terület fenntartható fejlődéséhez. A Program folytatja a régióban megvalósított határmenti együttműködéseket, összköltségvetése hozzávetőleg 232 millió euró, amelyből 189 millió euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származó vissza nem térintendő támogatás. A támogatható határmenti terület a következő megyéket foglalja magában: Satu Mare, Bihor, Arad és Timiș a román oldalon,  illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád a magyar oldalon.


Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában