szponzorált tartalom

2021.11.14. 09:00

A legfontosabb dolgok a várandós csomagba: lelki béke, nyugalom, harmónia

A gyermeket vállalók a babavárás küszöbén egy addig nem igazán ismert, új iparággal találkozhatnak. A kevésbé rutinos és első gyermeküket váró anyukák minden bizonnyal számos listát olvasnak a babaszületés teendőivel és beszerzésre ajánlott termékekkel kapcsolatban. 

Mi az, amit feltétlenül szükséges megtenni a várandósság alatt?

A terhesség alatt az első és legfontosabb, hogy egészségügyi szempontból minden olyan feltétel biztosított legyen az anyukák számára, amely a baba egészségét és egészséges megszületését segíti. Rendkívül fontos például az, hogy az anyuka a kezelőorvos javaslatainak betartása mellett kellő mennyiségű és sokféle vitamint vigyen a szervezetébe. Lényeges a megfelelő táplálkozás, hiszen az, hogy a várandósság alatt milyen ételeket fogyaszt valaki, befolyásolja a baba méhen belüli fejlődését és még a későbbi egészségét is.

A terhesség tényleg egy fizikailag terhelt állapot, ezért minden adandó alkalmat érdemes kihasználni a pihenésre, alvásra. Könnyebb ezt nappal megtenni, ha épp van nálunk egy szemmaszk, ami szinte bárhol nyugodt pihenést biztosíthat a kismamának.

A szervezet számára a 9 hónapos időszak jóval nagyobb terhelést jelent, ezért minden szempontból érdemes a kiegyensúlyozott működésre figyelni. Kiemelten fontos a megfelelő hidratáció, vagyis a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás.

A fizikai egyensúly megtartása mellett éppoly hangsúlyos és fontos a lelki kiegyensúlyozottság, a nyugalom, a harmónia és a boldogság, ugyanis a kisbabák már magzati korukban érzik az őket körülvevő dolgokat, így a kismama hangulata is rettentő nagy hatással lesz a fejlődésükre. A boldog várandósság elősegítéséhez érdemes ellátogatni a NapiBio.hu kismamák számára létrehozott oldalára, mert itt számos olyan termék található, ami segíti a babavárás időszakát megkönnyíteni a nehezebb napok alatt.

Pár ötlet a terhesség könnyed megéléséhez

A babavárás alatt számos dologhoz tartani kell az embernek magát, például nem ehet nyers húst, sushit, camembert sajtot. Azonban úgy, ahogy ezeket a korlátozásokat betartja az ember, érdemes megfogadni azokat a javaslatokat és tanácsokat is, amelyek a 9 hónap könnyítésére fókuszálnak.

Ajánlatos a testmozgás attól függetlenül, hogy a terhesség időszakáig sportolt-e az anyuka vagy sem. Kiváló lehetőség lehet erre a természetben és a jó levegőn eltöltött nagyobb séta vagy akár a kismama jóga is, ami a baba-mama korán megélt közös élményeihez segít hozzá. Azontúl, hogy mindkét mozgásforma ennek az időszaknak egy kiváló kikapcsolódási lehetősége is egyben, még a kismamák fittségét is biztosítja.

Nem mindegy, hogy éli meg az ember a babavárás időszakának napjait, így ha lehet, tartsuk szem előtt a jó élmények és a könnyed napok megteremtésének a lehetőségét, még ha az adott körülmények miatt ez nem is olyan könnyű. Kismamaként tűzzük ki célként a könnyed és boldog érzés elérését, ami jó alap egy baba születéséhez.

(PR-cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában