Hirdetés

2021.08.21. 09:00

Az okostermosztát feltekeri saját magát?! Fűts okosan!

A termosztátok generációk óta lehetővé teszik a háztartások fűtési rendszerének vezérlését a hőmérséklet-érzékelők és a beállítási funkciók segítségével.

Az okosvezérlők azonban viszonylag új keletű eszközök, amelyek nemcsak technológiai, de kényelmi szempontból is jókora tétet emeltek a hagyományos termosztátokhoz képest.

Hazánkban a hagyományos termosztátok régóta megtalálhatók az otthonokban és lakóépületekben, de az okoseszközök is egyre jobban hódítanak. Felmerülhet a kérdés, hogy milyen módon állítják be a hőmérsékletet/lakóklímát egy adott helyiségben?

És mi a legegyszerűbb módja a termosztát vezérlésének, felügyeletének és módosításának, hogy otthonodat energiatakarékosabbá tehesd ezáltal? Az okostermosztátok felépítésükben csak kevéssé térnek el a régebbi változatoktól, azonban a tudásuk messze túlszárnyalja azokét.

Mit tartalmaz egy termosztát?

Bár a termosztátok sokféle formában, különböző beállításokkal és fűtésszabályozással készülhetnek, a legtöbbjük két kategóriába sorolható:

Mechanikus termosztátok: Ezek általában két fémelem segítségével szabályozzák a fűtést, amelyek a hőmérséklet változásakor kitágulnak és összehúzódnak. Ezután egy elektromos áramkör lehetővé teszi, hogy a mechanikus eszköz leolvassa és fenntartsa a helyiség hőmérsékletét.

Digitális termosztátok: Ezek a modern termosztátok pontos elektromos érzékelőket használnak, amelyek képesek önállóan beállítani a helyiség optimális hőmérsékletét.

Hogyan kell beállítani egy szobatermosztátot?

A helyiség hőmérsékletének pontos leolvasásához a termosztátokat olyan helyre kell elhelyezni, ahol szabad a levegő áramlása, szemben a nagyon napos vagy védett helyiségekkel. Ha ezt teljesíteni tudjuk, akkor a termosztátot könnyebb lesz kezelni.

Az okostermosztátok esetében az érintőképernyő egyszerűen használható és könnyen értelmezhető. Nagyszerű élményt biztosít a felhasználónak. Csak állítsd be a hőmérsékletet alacsony, de kényelmes szintre; ez általában valahol 18-21°C között van. Ezután már készen is van! Egyszerűen csak állítsd be a hőmérsékletet igényeid szerint az év folyamán, ahogy az időjárás változik.

Fotó: okosabbotthon.hu

Mi az az okostermosztát?

Ha a fűtést a lehető legenergiahatékonyabb módon szeretnéd kezelni, akkor intelligens termosztátra van szükséged. Ezek a legmodernebb termosztátok, és olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek gyors és egyszerű programozást/beállítást tesznek lehetővé, mint például az intelligens üzemmódok és az alkalmazásvezérlés. A Fibaro okostermosztátokat az OkosabbOtthon.hu-nál találod meg.

A termékek között minden olyan eszközt megtalálsz, amellyel automatizálhatod az otthonod fűtését, és a termosztátokkal elérheted a maximális kényelmet. Ha a termosztátra bízod a fűtést, akkor az eszköz a fogyasztás hatékonyságára fog törekedni, csökkentve ezzel az energiaszámláidat.

Az okostermosztátokat teljes KIT-ben árulják, amelyek könnyedén felszerelhetők. A fenntartásuk minimális, és a vezérlési lehetőségnek köszönhetően minden modern otthon kényelmét és kellemes lakóklímáját képesek biztosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában