Hirdetés

2021.06.21. 11:45

Ezt mérlegeljük, ha hűtővásárlás előtt állunk

Az élelmiszerek tárolása egészségünk és a praktikum szempontjából is fontos kérdés.

Legyen akár nagy, kertes házunk vagy egy pici belvárosi lakásunk, hűtőszekrény biztosan van benne. Épp azért, mert különbözőek a lakhatási körülményeink, különféle hűtőkre is van szükségünk.

A választást meghatározzák mindennapi szokásaink is. Érdemes több modellt számításba vennünk és alaposan átnézni a termékismertetőket. A műszaki leírások adnak nekünk ugyanis iránymutatást arra nézve, hogy nekünk való-e az adott termék vagy sem. Ha kellő időt és energiát szánunk a vásárlásra, biztosan elégedettek leszünk a választásunkkal.

A hűtőszekrény helye a lakásban

Az egyik alapvető tényező hűtővásárláskor a rendelkezésünkre álló hely. Ha a lakásunkban van külön élelmiszertároló helyiség, kamra vagy spájz, akkor ide is elhelyezhetjük a hűtőt. Azonban ez – különösen társasházi lakásokban – gyakran nem áll a rendelkezésünkre. Ilyenkor a konyhánk alapterületét kell felmérnünk, és pontosan lemérni a hűtő leendő helyét.

Fontos, hogy ne hibázzunk a mért adatokkal, mert kellemetlen, ha nem tudjuk elhelyezni a már megvásárolt készüléket. A pontos méretek beépíthető modelleknél még fontosabbak, hiszen itt egy-két milliméter eltérés is gondot okozhat.

Fotó: onlineMárkaboltok

Nem csak a külső számít

A hűtőszekrények esetében megtévesztő lehet a robusztus, nagy méretű külső. Sok modell esetében ugyanis nincs akkora belső űrtartalom, mint amekkorára számítunk a külső alapján. Vegyük tehát figyelembe a belső méreteket is, amikor kiválasztjuk a készüléket.

Az úgynevezett Side-by side hűtők elsőre tágasnak tűnhetnek. Azonban ha kinyitjuk őket, látjuk, hogy a kapacitásuk közel sem olyan nagy, mint vártuk. Az onlineMárkaboltoknál kapható egyajtós, fagyasztó nélküli hűtőszekrények viszont nagyon sok élelmiszer tartós tárolására alkalmasak. A valós igényeink felmérésével olyan készüléket vásárolhatunk, amelyet valóban ki is használunk.

Mitől függ, hogy mekkora hűtőre van szükségünk?

Minden háztartás más, ami a vásárlási szokásokat illeti. Van, aki szinte minden nap beugrik a boltba, és csak kevés élelmiszert visz haza. Ez esetben nincs szükség nagy tárolókapacitású hűtőszekrényre. Van, aki havonta csak egyszer vásárol be, de akkor viszont megtölti a hűtőszekrényét. Az ő esetükben indokolt a nagy űrtartalmú készülék megvásárlása. Ha nagy borbarátok vagyunk, és jelentős készletünk van otthon, kihasználjuk a borhűtőnket.

Több szempontból fontos, hogy reális döntést hozzunk, amikor hűtőszekrényt vásárolunk. Egyrészt ha csak foghíjasan pakolunk a hűtőbe, rengeteg energiát elpazarolunk. Ez környezetvédelmi szempontból hátrányos. Másrészt feleslegesen növeljük a villanyszámlánkat a nagyobb teljesítményű hűtővel. Ugyancsak érdemes mérlegelnünk, hogy szükségünk van-e fagyasztószekrényre. Ha rendszeresen fagyasztással tartósítunk nagyobb mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, akkor kézenfekvő a döntés.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában