Szponzorált tartalom

2021.05.19. 10:41

Férfi cipők a nyári szezonra – melyiket válasszuk?

Címkék#pr cikk#ccc

A kérdés inkább költőinek tűnhet, hiszen mindenki saját igényei és lehetőségei szerint választ cipőt magának. A lábbeli választás főleg férfiak esetében inkább célszerűségi kérdés, mint esztétikai, de ennek a szempontnak is van létjogosultsága.

Fotó: ccc.eu/hu

Az erősebbnek mondott nem tagjai számára gyakran gondot okoz a megfelelő férfi cipő kiválasztása, éppen ezért gyakori eset, hogy nem minden szempontból alkalmas lábbelit vásárolnak.

Pár alapelv ismerete, s alkalmazása ugyanakkor általános érvényű, így a férfiaknak is hasznos lehet a lábbeli vásárlás tekintetében.

Sportos vagy elegáns?

Ez a dilemma gyakran merül fel, amikor cipővásárlásra kerül a sor. Igazából egy átlagos férfinak mindkét típusú cipőre szüksége van, az évszaktól, társadalmi állástól, vagy bármi más körülménytől függetlenül. Élete során egy magyar férfi sok pár cipőt elkoptat, bár tény, hogy nyomába sem ér a hölgyek „cipőfogyasztási” mennyiségének.

Ez talán arra is visszavezethető, hogy kevésbé köti le őket a vásárlás folyamata, inkább célszerűségi szempontok vezérlik őket a választásban. A sportos vagy elegáns típusú döntési helyzet előtt a legtöbben a sportos fazonokat részesítik előnyben, de nem azért, mert a magyar férfitársadalom annyira sportszerető lenne – sajnos nem az -, hanem mert a sportcipők általában kényelmesek és strapabíróak, na és persze márkásak és jól is néznek ki.

Külön érdekesség, hogy a férfiak általában konzervatívak cipőviselési szokásaikat illetően. Ragaszkodnak a jól bevált márkákhoz, a letisztult, megszokott formákhoz.

Összességében az esély, hogy egy férfi cipő meglehetősen hasonlít 50 évvel ezelőtti elődjéhez, jóval nagyobb, mint egy női lábbeli esetében. A konzervatív, megfontolt hozzáállás a vásárlási szokásokat illetően is jellemző a férfiakra. Magyarán, ha egy férfinak választania kell, hogy elmegy a legközelebbi CCC-be cipőt nézni, vagy a webshopjából vásárol, nagy eséllyel az előbbit fogja választani, bár a gazdag választék természetesen mindkét esetben ugyanaz. Az elegáns, alkalmi cipők esetben szintén tetten érhető a bevált, ismert formákhoz és anyagokhoz való ragaszkodás, a „forradalmi” megoldásokat felmutató lábbelik viselése inkább tinédzser korban a jellemző.

Nyári lazaság, nem csak terepre

A nyári időszak mindenkinek a kikapcsolódásról, mozgásról, sportról, aktív életmódról szól.

A sportos férfi cipő ilyenkor bizonyul igazán hasznos választásnak, hiszen kiválóan alkalmas szabadtéri viseletnek, rekreációs célokra, ugyanakkor városi, hétköznapi viseletnek is megfelel. Jó döntés a prémium anyagokból készült, jól szellőző, kényelmes és strapabíró modellek megvásárlása, melyek megfelelő tisztítás és karbantartás mellett akár több szezont is kibírhatnak, maximális igénybevétel mellett. Ugyancsak népszerűek, és ez az eladási mutatókból is kiviláglik a különféle szandálok, melyek örök klasszikusként vannak jelen úgy a férfiak, mint a nők öltözködésében.

A szandálokra is ugyanazok a szempontok érvényesek, mint az egyéb férfi cipő típusokra. Amennyire csak lehet, a minőséget kell szem előtt tartani, hiszen ez már középtávon megtérül.

A gyanúsan olcsó termék általában nem jó minőséget takar, ez pedig különösen gyakori használat mellett hamar megbosszulja magát. Márpedig a cipőket a legritkább esetben vásároljuk csak azért, hogy szekrénybe zárva porosodjanak. Érdemes tehát a bevált, már bizonyított márkák produktumait keresni, akkor biztosan nem csalódhatunk túl nagyot, hiszen egyik gyártó érdeke sem az, hogy vásárlói elforduljanak tőle.

Annyi bizonyos, hogy a mai kínálat mellett a legkényesebb ízlésű férfiak ugyanúgy megtalálják a különleges, egyedi cipőket, mint azok, akik a népszerű, bevált termékek mellett tették le a voksot. Alapszabály, hogy az a cipő a legmegfelelőbb, amit végül annak ítélünk, hiszen ki más tudhatná mi a jó a lábnak, mint mi magunk? A divatot mi magunk alakítjuk azzal, hogy új fazonra váltunk, vagy kitartunk a megszokott mellett, de ettől a cipő lényege nem változik: megmutatja, hogy állunk a világhoz, milyen úton járunk, és hová is akarunk eljutni.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában