Szponzorált tartalom

2021.05.25. 16:32

A legkedvezőbb lakáshitel ajánlatok jelenleg

A lakáshitel a pénzintézeti kölcsönök azon jól bevált fajtája, amit a hitel igénylője kizárólag használt vagy új lakás vásárlására, bővítésére, esetleg felújítására használhat fel.

Loan comparison, data sheets, calculator and pen

Fotó: CELAL ERDOGDU

Ez azok számára nyújt elengedhetetlen segítséget, akik önerőből, vagy családjuk segítségével sem rendelkeznek akkora összeggel, amivel saját otthont tudnának vásárolni. A legkedvezőbb lakáshitel megtalálására nem szabad sajnálni az időt, hiszen az itt befektetett energia ma későbbiekben megtérül.

A lakáshitelekről általánosságban

A lakáshitel egy gyűjtőfogalom, hisz magában foglalja valamennyi olyan jelzálogalapú hitelkonstrukciót, amely eredményeként lakóingatlanra lehet szert tenni. A hitelösszeg segítségével lehetőség nyílik új és használt ingatlan építésére, valamint házépítésre és bővítésre is. Tekintve, hogy a felhasználás módja erősen kötött, lényegesen kedvezőbb a kamatozásuk, mint például a szabad felhasználású hitelek esetében. Az esetek döntő többségében a lakáshitelek fedezetét a hitel összegéből megvásárolt ingatlan adja, így a hitelbírálat előtt a procedúrában fontos szerepe lesz a banki értékbecslőnek is. A lakáscélú hitelek lehetnek piaci kamatozásúak vagy államilag támogatottak. Az állam igyekszik különféle eszközökkel támogatni az otthonalapítást, így nyújthat kamattámogatást, vagy akár vissza nem térítendő támogatást. Ahhoz, hogy ezeket a segítségeket megkapja egy hiteligénylő, különféle, jogszabályokban előre meghatározott feltételrendszereknek kell megfelelni. A bankok egyedi hitelbírálati rendszerrel rendelkeznek, ezek valamivel lazábbak, pontosabban fogalmazva kevésbé kötöttek, mint az állam által támasztott elvárások.

Létezik legkedvezőbb lakáshitel?

Általánosságban véve a mindenki számára legkedvezőbb lakáshitel nem létezik, de némi körültekintéssel meg lehet találni a személyre szabottan legoptimálisabb verziót. Ahogy a bevezetőben is említettük, ez nem egyszerű folyamat, de megéri időt szánni az alapos mérlegelésre. Szerencsére ma már az internet is a segítségünkre lehet, ahol különféle hitelkalkulátorok segítségével szinte az összes Magyarországon található pénzintézet ajánlatait össze tudjuk hasonlítani. A kalkulátorba szükséges felvezetnünk, hogy mekkora összegre lenne szükségünk, ezt mennyi idő, konkrétabban hány hónap alatt tervezzük törleszteni, végül pedig azt, hogy mekkora bejelentett jövedelemmel rendelkezünk. Amint megadjuk ezeket az adatokat, látni fogjuk, hogy melyik banknál milyen feltételek mellett kaphatjuk meg a kívánt összeget.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában