PR

2020.11.26. 13:06

Az NI kapta a Legjobb oktatási együttműködési díjat a HIPA idei díjátadóján

A Business Services Hungary 2020-at a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency, Nemzeti Befektetési Ügynökség), valamint a magyarországi AmCham (American Chamber of Commerce, Amerikai Kereskedelmi Kamara) BSS platformja szervezte. A sorban hatodik rendezvény díjátadóját a járványhelyzet miatt online módon közvetítették. A budapesti eseményen az Év kiválósági központja díjat az ExxonMobil kapta, az Év BSC vezetője Eve Bader, a Roche Services (Europe) vezérigazgatója lett, az NI debreceni vállalata pedig a Legjobb oktatási együttműködés elismerésben részesült.

A szakmai elismerést a Business Services Hungary 2020 tegnapi rendezvényén Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke adta át Hosszu Róbertnek, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának. Az NI különleges hangsúlyt fektet az oktatás támogatására Magyarországon. A vállalat a díjat széleskörű és komplex oktatás támogatási törekvéseiért kapta: hosszú ideje folyamatosan bővíti együttműködését a felsőoktatási intézményekkel és középiskolákkal, valamint jelentős erőfeszítéseket tett a BSC szektor és a magyarországi oktatási intézmények közötti együttműködés erősítése terén is. A cég átfogó oktatási koncepciójával egészen kicsi kortól a középiskolai oktatáson át egészen a felsőoktatásig és még azon túl is igyekszik végig kísérni az érdeklődő és tehetséges diákokat, ezzel azt a folyamatot katalizálva, hogy minél többen induljanak el a műszaki és természettudományos pályák irányába. Oktatási célú adományozások, felsőoktatási és középiskolai együttműködések, valamint a vállalatnál zajló gyakornoki programok révén a cég több ezer diákot ért már el – megszólítva a pedagógusokat is – a különböző oktatási szinteken.

A díj fontos elismerése a vállalat oktatási elhivatottságának, amelyben ezentúl is jelentős szereppel bír majd az innovatív, tudásalapú társadalom és gazdaság fejlődésének támogatása.

Fotó: NI Hungary Kft.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Business Services Hungary 2020 online díjátadóján elmondta, hogy a jól képzett munkaerőnek, a fejlett infrastruktúrának és képzésnek köszönhetően Magyarország nemzetközi szinten is fontos célpontja a globális üzleti szolgáltatóknak, és nem csupán Budapest, hanem a vidéki központok is.

A konferencián többek között elhangzott, hogy a magyar üzleti szolgáltatási szektor a közép-kelet-európai régió üzleti szolgáltatásainak egyik vezető nemzetközi központjává vált. Magasfokú érettséget és összetettséget ért el, miközben fenntartja a tehetségek bevonására és megtartására, valamint az új beruházások folyamatos vonzására való képességét. A 63,892 embert foglalkoztató 131 vállalattal az ágazat kiemelkedően teljesített az elmúlt években, és az ország gazdaságának egyik vezető iparágává vált. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) idén 67 vállalat részvételével ismét átfogó felmérést végezett az üzleti szolgáltató központok (BSC) körében, amely eredménye azt igazolja, hogy folytatódik az a tendencia, mely szerint a vállalatok bővítik a magas hozzáadott értékű tevékenységek körét, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a tudatos tehetséggondozásra, az oktatási együttműködésre, illetve az innovációra.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában