Képmutatás

2024.02.11. 12:32

Szijjártó Péter: mit olvasunk az újságban és mi a valóság (videó)

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-posztjában a Nyugat képmutatására hívta fel a figyelmet.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Fotó: MARTON_KIRALY

Arra akarnak minket rákényszeríteni, hogy szankciókat vessünk ki az orosz nukleáris iparra, ami tragédia lenne Magyarország számára tekintettel arra, hogy az oroszok milyen fontos szerepet játszanak a nukleáris energia szektorunkban. És mit olvasok a lapokban? 

– tette fel a kérdést a közösségi oldalán közzétett videóban a tárcavezető. 

Azt, hogy Oroszország vált az Egyesült Államok elsőszámú uránbeszállítójává a tavalyi évben. Az USA több, mint egymilliárd dollárt költött el Oroszországban, orosz urán vásárlására, és minket pedig arra kényszerítenek, hogy szankciókat vessünk ki rájuk.

– mondta Szijjártó Péter, aki arra kitért, hogy a kőolaj esetében is kizárólag látszat szankciók történtek, mert Európa nyugati fele tovább vásárol olajat bizonyíthatóan orosz forrásból.

Én azt látom, hogy az orosz olajexport növekszik egyes országokba – nem megnevezve őket –, ahonnan azonban nagymértékben növekszik az Európai Unió olajbehozatala. Tehát akkor miről is beszélünk? A szankciók egyszerűen nem működnek, a szankciók magát az európai gazdaságot sújtják és nincsenek jelentős hatással az orosz gazdaságra

– mondta Szijjártó Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában