Pénzszórás

2024.01.07. 07:06

Választási költségvetés születik sok budapesti kerületben

A Magyar Nemzet cikke szerint dúskálnak a kerületek és a főváros, szó sincs a baloldali vezetésű önkormányzatok kivéreztetéséről.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester (k) beszél, mellette Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b) és Számadó Tamás főjegyző (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. december 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Február derekáig kell elfogadniuk a 2024-es költségvetést az önkormányzatoknak. Összfővárosi szinten idén 562 milliárd forint iparűzési adóbevétellel terveznek, ebből a fővárosi önkormányzatnak 303,5 milliárd forint jut, ez több mint duplája a 2018-as költségvetésben foglaltnak. Van olyan budapesti önkormányzat, ahol már elfogadták az idei költségvetést, a többség az utolsó pillanatra hagyja. Ami látható: a magasabb adóbevétel nagyobb mozgásteret biztosít, sok helyütt igen bőkezű lesz a lakossággal az önkormányzat, kimondható: választási költségvetések születnek – írja a Magyar Nemzet.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője korábban a lapnak elmondta:

idén rekordméretű adóbevétel keletkezett, ezt mind a budapesti vállalkozások fizetik be a kasszába.

– Ráadásul 214 milliárd volt az a tartalék, amivel Karácsony Gergely átvette a kormányzást Budapesten. Tehát ki lehet azt mondani: felélték a tartalékokat, elköltötték a rekordméretű adóbevételt, és ennek ellenére jelenleg 55 milliárdos mínuszban van a főváros. Ez egész egyszerűen botrány. Amikor a baloldal kormányra kerül, felélik a pénzt, majd adósságba kergetik a várost – összegezte a kormánypárti politikus, aki hozzátette: a baloldal saját magával sosem volt szemérmes.

Amikor saját káderekre kellett költeni, saját prémiumokra, saját rendezvényekre, mindig volt pénz. Mindig az az első, hogy saját magukat kifizessék.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában