Honvédelmi Minisztérium

2022.09.07. 16:22

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

A magyar készenléti géppár a Balatonnál megkezdte az amerikai repülőgép azonosítását.

Kecskemét, 2019. december 17. A megújult kecskeméti légi bázisra Pápáról visszaérkezõ Gripen vadászrepülõgépek 2019. december 17-én. A kecskeméti bázist a NATO biztonsági beruházási programja keretében, valamint a Modern városok program részeként vegyes - katonai és polgári - használatú repülõtérré fejlesztették. A fél évig tartó felújítás alatt a Magyar Légierõ 12 Gripenje Pápán állomásozott

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit egy amerikai felségjelzésű C-130 típusú, Romániából Németországba tartó repülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-t. 

A NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja azért rendelte el a légvédelmi készültséget ellátó magyar vadászgépek felszállását szerdán a déli órákban, mert a Ramsteinbe tartó amerikai repülőgép a magyar légtérbe érkezéskor nem vette fel a rádiókapcsolatot a légiirányítással - közölte a HM. 

A magyar készenléti géppár a Balatonnál megkezdte az amerikai repülőgép azonosítását. A sikeresen létrejött kétoldalú rádiókapcsolatot követően az amerikai felségjelzésű repülőgép elhagyta a magyar légteret, a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra - írta a tárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában