Nem csak „sejtcsomó”

2022.09.14. 10:31

Földi-Kovács Andrea: lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen

A Védett Társadalom Alapítvány kurátora szerint a Pintér Sándor által aláírt módosítás „azt üzeni, hogy társadalmunk felelősséget érez minden gyermek iránt, aki megfogant, hogy mindannyiunk felelőssége, mi történik vele” – írja a Mandiner.

Földi-Kovács Andrea, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi tagja beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Egy új miniszteri rendelet értelmében módosul a magzati élet védelméről szóló törvény végrehajtási rendelete. A módosítás értelmében nemcsak a terhesség megszakításához szükséges kérelmezőlap adattartalma változik, hanem ezzel együtt maga a folyamat is. A Mandiner úgy fogalmaz, a változtatás életpárti győzelemmel ér fel. 

A rendelet szerint szeptember 15-től az abortusz elvégzéséhez szükséges lesz, hogy a terhes nő bemutasson egy szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított leletet. Ez bizonyítja, hogy az édesanyának az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” egyértelműen azonosítható módon bemutatta. Ez többek között a baba szívverésének hangja is lehet.

A rendelet tehát gyakorlatilag a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését.

A Mandiner megjegyzi, hogy nemzetközi tapasztalatok alapján ez a változtatás számos magzat életét menteheti meg. Ez az a pont ugyanis, ahol sokan rájönnek, hogy a szívük alatt hordott magzat nem pusztán „sejtcsomó”, hanem élő ember.

„A Védett Társadalom Alapítvány üdvözli és támogatja a módosítást. Nem titok, hogy régóta tettünk lépéseket a magunk eszközeivel annak érdekében, hogy jelezzük: mindkét élet számít, az anyáé és a babáé is egy értékes emberi élet!” – nyilatkozta a Mandinernek Földi-Kovács Andrea, az alapítvány kuratóriumának tagja, életvédelmi műhelyének vezetője.

Az újságíró tapasztalata szerint az anyukák sok esetben nincsenek tudatában annak, hogy mi is valójában az abortuszról szóló döntés hordereje.

Most lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen az édesanyának arról, hogy ő is egy érző emberi lény

– fogalmaz Földi-Kovács Andrea, aki szerint a módosítás 

azt üzeni, hogy társadalmunk felelősséget érez minden gyermek iránt, aki megfogant, hogy mindannyiunk felelőssége, mi történik vele, és ebben a felelősségben osztozunk.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában