Luxusórákra utaznak

2022.07.11. 10:17

Egyre gyakrabban rabolják ki migránsbandák a gazdag turistákat Milánóban

A külvárosból a gazdagabb környékekre utaznak be a legtöbbször észak-afrikaiakból álló bandák, amelyek a gazdag turisták kirablására specializálódtak.

Egyre nagyobb problémát okoznak az olaszországi Milánóban a migránsbandák, amelyek a gazdag turistákat támadják meg. A rablásokkor szinte mindig gyalog érkeznek a helyszínre, egy társuk pedig robogón várakozik, hogy a zsákmányt minél hamarabb elszállíthassa a helyszínről. Leggyakrabban turistákra támadnak, és értékes órákat lopnak el tőlük. Milánóban és Lombardia tartományban is egyre gyakoribbak az észak-afrikaiakból álló bandák lopásai, a tagok külvárosi szállodákban szállnak meg, és a város leggazdagabb területein tevékenykednek.

Sajtóértesülések szerint legutóbb a Piazza San Babila téren történt egy ilyen eset, amikor is egy 31 éves iráni származású férfit a Galleria Passarella üzletház előtt állított meg két migráns, akik később elloptak tőle egy 6000 euró értékű Hublot karórát.

Azonban nem ez volt az egyetlen ilyen eset Milánóban az elmúlt időszakban. A lopások az elmúlt hetekben rendszeresen megismétlődtek. A legszembetűnőbb eset július 1-jén történt a Corso Venezia utcában, amikor a tolvajoknak sikerült egy 58 éves olasz állampolgárságú férfitól egy 700 ezer eurót érő Richard Mille órát elrabolniuk. Az elkövetők ebben az esetben is észak-afrikaiak voltak, akik bandába tömörülve néhány napot töltenek a városban, végrehajtják a rablásokat, majd távoznak. Az alkalmazott technika hasonló ahhoz, ahogy korábban sok dél-olaszországi tolvaj garázdálkodott Milánóban, és akiknek a helyét az utóbbi időben átvették a bevándorlók, hívja fel rá a figyelmet az iL Giornale.

Csaknem egy hónappal ezelőtt négy algériait tartóztattak le, akiket azzal vádoltak, hogy elloptak három Patek Philippe órát félmillió euró értékben, valamint egy 40 000 eurós Rolex Daytonát. Az azonban nem egyértelmű, hogy mi történik ezekkel az igen értékes tárgyakkal az elrablásuk után, mivel a gyűjtőket nem tudják elérni a bevándorlók, ilyen órákat pedig nehéz értékesíteni név nélkül az interneten.

A migránsokból álló bandák között találni olyat is, amely szinte csak kiskorúakból áll. Ezek a bűnözői csoportok előszeretettel rabolnak ki fiatalokat, jellemzően az ő korcsoportjukba tartozó olaszokat, akiket megvernek, majd ellopják a náluk fellelhető értékeket.

A nagyvárosban nemrég raboltak ki egy kiskorú fiút, akit először megvertek és megrugdostak szintén kiskorú tunéziai illegális bevándorlók. A három 16 éves és egy 14 éves fiatal a Piazza Gae Aluenti téren támadt rá a 17 éves áldozatra. Először követni kezdték a fiút, majd arra kényszerítették, hogy kövesse őket egy kevésbe forgalmas területre, ahol megverték, a pénzét és az okostelefonját pedig ellopták. A verésről közzétettek egy videót is a közösségi médiában, ami alapján a rendőrség néhány órával később el tudta kapni a tetteseket, mivel azok még mindig ugyanazokat a ruhákat viselték, mint a felvételeken. A bűnözőket rendőrségi őrizetbe vették.

Milánóban az elmúlt időszakban egyre kezelhetetlenebbé váltak a migránsok, ezzel párhuzamosan folyamatosan romlik egyes városrészek közbiztonsága. Különösen válságos a helyzet a központi pályaudvar közelében, ahol fokozatosan átveszik a hatalmat az illegális bevándorlók, akik többnyire zsebtolvajlásból, rablásból és kábítószer-kereskedelemből élnek. Emellett egyre gyakoribbak a fegyveres összecsapások is a városnegyedben, amiknek a központi pályaudvar a fő helyszíne.

A probléma valódi oka az ellenőrizetlen illegális bevándorlás, aminek következtében kialakult az általunk »milánói enklávénak« nevezett terület, ahol az illegális bevándorlók élnek. Amíg a teret és környékét a hőségben is rohamfelszerelésbe öltözött férfiak őrzik, akik bármikor készen állnak a beavatkozásra, addig a helyzetet ellenőrzés alatt lehet tartani. Amint azonban a mozgó egységek eltűnnek a helyszínről, jönnek a késelések, rablások és kábítószeres üzletek

– mondta egy, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendfenntartó, aki azt is elmondta, hogy egy-egy intézkedést követően minden ott folytatódik, ahol a rendőrök véget vetettek a dolgoknak.

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában