Budapesti ügyek

2022.06.08. 17:28

Bősz Anettet főpolgármester-helyettessé választotta a közgyűlés

A két héttel ezelőtti fiaskó után ma délután négy órakor megkezdődött a Fővárosi Közgyűlés ülése – írja a Magyar Nemzet.

Ma a kellő számú képviselő jelent meg, így Bősz Anettet főpolgármester-helyettessé választotta a közgyűlés. Karácsony Gergely főpolgármester Gy. Németh Erzsébet helyett Bősz Anettet javasolta, akit a közgyűlés többsége megszavazott. Az új helyettes a korábbi helyettes ügyeiért, így Budapest szociális, kulturális, sport és humán ügyeiért lesz felelős.

Mint arról beszámoltunk, legutóbb határozatképtelen volt a testület, a két héttel ezelőttre meghirdetett ülés elmaradt. Gy. Németh Erzsébet eddigi DK-s főpolgármester-helyettes április harmadikán mandátumot szerzett az országgyűlési választásokon, az ő utódját választották volna meg.

Nem innék előre a medve bőrére

– a folyosón még óvatosan nyilatkozott a lapnak Bősz Anett arra a kérdésünkre, hogy véleménye szerint ma megválasztják-e főpolgármester-helyettesnek.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője úgy fogalmazott: rossz üzenet Bősz Anett jelölése. Mint kifejtette: szimbolikus üzenet lett volna főváros felé, hogy nem választ új helyettest a főpolgármester, hanem szétosztja a feladatokat és spórol az apparátusán. Vagy, mint mondta, nem külsős tagot választanak, hanem olyat, aki legalább két és fél éve itt dolgozik.

Bősz Anett egyértelműen politikai kinevezett

– hangsúlyozta Wintermantel Zsolt. Hozzátette: egyetlenegy mondatot nem talált Bősz Anettől, ami Budapest fejlesztéséről szólt volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában