Vigaszág

2019.09.26. 12:09

Kiszivárgott hangfelvételen illeti súlyos vádakkal az MSZP-t Karácsony Gergely

Szerinte Horváth Csaba legalább olyan szocialista politikus, akinek van annyi esze, hogy tudja: mi az, amiért börtönbe lehet menni.

Karácsony Gergely egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszél, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, szétlophatják Zuglót, és elássák, ha oda visszatér – olvasható a Mandiner hírösszefoglalójában.

Súlyos állításokat tartalmazó felvétel jelent meg szerdán a Herbal Reality Youtube-csatornáján: a hanganyagban – amely nem sokkal később a hanganyag már nem volt elérhető a videómegosztón.

Állítólag Karácsony Gergely beszél rajta az önkormányzati választásról, a kampányról, valamint arról, hogy milyen nehéz az összefogás az ellenzéki térfélen, mi több, súlyos vádakat is megfogalmaz a zuglói MSZP kapcsán.

A felvételen a Karácsony Gergelynek tulajdonított hang a következőket mondja: „egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem az a vezető, nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett.

A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág.”

Majd arról beszél, hogy Horváth Csaba legalább tudja, hogy miért lehet börtönt kapni. „Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent.

Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.(...) Csak azt kéne látnom, hogy van-e olyan konstrukció, ami ténylegesen működik.

Azért azért az nem úgy van, hogy az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó akkor Gergő, akkor menj.”

Megemlékezik a DK fővárosi erős emberéről, Gy. Németh Erzsébetről is: „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Abban az esetben, hogy ha mégsem sikerül megnyernie a főpolgármesteri választást, és vissza kell mennie Zuglóba, megfogalmazása szerint őt „elássák”. „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) Most tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

Arra a kérdésre, hogy Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke tényleg megfenyegette-e, Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak. „Igaz, hogy megfenyegette a családodat?” – hangzik a kérdés, amire Karácsony így válaszol: „Ne viccelj. Többször.”

Hozzátette: ez a kapcsolat „politikailag le volt dugózva”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában