Nőknek

2012.09.24. 15:33

Alkalmi szex vagy tartós kapcsolat?

Egy alkalmi testi kapcsolat járhat ugyan hatalmas orgazmussal, és lesz egy estéd is, amelyre egy ideig emlékezni fogsz, de nem tudja azt nyújtani, amit egy bensőséges intim kapcsolat egy olyan emberel, akit szeretsz.

Egy alkalmi testi kapcsolat járhat ugyan hatalmas orgazmussal, és lesz egy estéd is, amelyre egy ideig emlékezni fogsz, de nem tudja azt nyújtani, amit egy bensőséges intim kapcsolat egy olyan emberel, akit szeretsz.

Szex, kaland és kapcsolatok

Sokan úgy gondolják, hogy azok a fiatalok, akik az alkalmi szex hívei – stabil kapcsolat nélkül – érzelmi sérüléseket szenvednek, és azoknak hosszú távon káros következményei lehetnek. Egyes amerikai kutatók szerint ez a feltevés nem állja meg a helyét, a két kategória között ugyanis nincs semmi különbség érzelmi téren.

A minnesotai egyetem kutatói megkérdeztek 737 nőt és 574 férfit – akiknek az átlagéletkoruk 20.5 év volt – arról, hogy miként vélekednek a szexuális életről. A megkérdezettek 55%-a, aki aktív nemi életet él, azt válaszolta, hogy kapcsolatban tudja elképzelni a nemiséget, 25%-uk pedig egy stabil kapcsolat, jegyesség vagy házasság keretein belül. A fiatalok 12%-a élne nemi életet egy olyan személlyel, akibe nem szerelmes, és 8%-uk az alkalmi szex híve.

A kutatók azt is megállapították, hogy a férfiak nyitottabbak az alkalmi szex irányában, mint a nők. A kutatás eredményei szerint nincs lélektani különbség a kapcsolaton belüli nemi életet élő és az alkalmi szex gyakorlói között.

A kutatók szerint főként a fiatalok körében kedvelt egyéjszakás kalandok nem járnak több érzelmi dilemmával, mint a stabil kapcsolatok.

Alkalmi szex – a nő és a férfi szemszögéből

Úgy tűnik, hogy a nők igényesebbek a partnerválasztásban az alkalmi szex esetében.

A férfinak nagyon vonzónak kell lennie, hogy a nő még ismeretlenként is ágyba bújjon vele. A nők az olyan férfiakat kedvelik, akiknek „jók a génjeik”, gondolván arra, hogy a születendő gyerekek tovább viszik azokat.

A férfiak nem ennyire igényesek az egyéjszakás kapcsolatokban: legtöbbjük bármilyen nőt elfogadott, függetlenül attól, hogy hogyan nézett ki.

Az egyéjszakás, szenvedélyes együttléttel kezdődő kapcsolatok nem mindegyike fog megszűnni, azonban biztosabb jövő áll az olyan párok előtt, akik várnak egy ideig a szexszel.

Esetenként a később elkezdett nemi élet kiteljesedettebb kapcsolatot eredményez.

Mindezek mellet az sem kizárt, hogy az alkalmi szex után döntenek úgy a felek, hogy egy párkapcsolatot építenek fel.

Éppen ezért, ha egy férfi és egy nő úgy dönt, hogy az alkalmi szex után is folytatják a kapcsolatot, éppen olyan sikeres párkapcsolatra számíthatnak, mintha a szerelmük „hagyományos” módon kezdődött volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!