Sokkoló

2022.03.30. 16:22

Óriási szikladarab zuhant az égből egy lakóházra Vajdahunyadon

Mintegy negyven kilogrammos kődarab szakította be kedd délután egy vajdahunyadi lakóház tetőzetét és emeleti mennyezetét.

A romániai Vajdahunyadon kedd délután egy család házának tetejére egy több mint 40 kilogramm súlyú, 30 centiméternél hosszabb szikladarab zuhant egyenesen az égből.

A hatalmas szikladarab átszakította a ház tetejét és az emeleti szoba plafonját, valamint a bútorokat is megrongálta.

Az égből pottyant kődarab nem okozott személyi sérülést, mert a házban lakó nő és két kiskorú gyermeke a földszinten tartózkodott, a kő pedig nem hatolt át a földszint födémjén.

A bizarr esetről a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség számolt be hivatalos Facebook-oldalán.

A katasztrófavédelem a nukleáris és vegyi csapatát küldte ki a helyszínre. A szikladarabot további vizsgálat céljából elszállították a petrozsényi bányabiztonsági és robbanásveszély-ellenőrző intézetbe, hogy kiderüljön vajon meteorit darab csapódott-e a házba.


A Főtér állítása szerint azonban a családi házra nem meteorit zuhant, sokkal banálisabb magyarázat van a titokzatos eseményre.

Az történt ugyanis, hogy a család házától csupán 1 kilométerre lévő vajdahunyadi kohászati kombinátban bontási robbantásos munkálatokat végeztek, melynek során nem jártak el kellő gondossággal. Innen repülhetett el az óriási kő - írja a Tenyek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!