Bulvár-celeb

2023.09.30. 11:05

Újabb megdöbbentő bizonyíték a Mexikóban talált földönkívüli holttestekről

Már 2018-ban részletesen vizsgálhatták az állítólagos földönkívüli holttesteket, amiket az elmúlt hetekben mutatott be egy ufókutató újságíró Mexikóban. Egy most kiszivárgott 2021-es felvétel úgy tűnik, lerántja a leplet a maradványok eredetéről.

Forrás: AFP

Fotó: Anadolu Agency

Szeptember 13-án két földönkívülinek látszó tetemet mutattak be a mexikói kongresszusban. Az esemény fő szervezője Jaime Maussan újságíró, ufókutató volt, aki eskü alatt vallotta, hogy a mumifikálódott testek nem részei a földi evolúciónak, örökítőanyaguk közel egyharmada pedig ismeretlen eredetű - írja az Origo.

A testeket 2017-ben tárták fel a perui Cuscóban, és valóban elég szokatlannak tűnnek: bár testalkatuk hasonlít az emberéhez, fejük megnyúlt, kézfejükön pedig mindössze három ujj található. Az egyik maradványban tojásokhoz hasonló szerkezeteket is azonosítottak.

A testeket azóta egy mexikói orvoscsoport is vizsgálta, akik meg vannak győződve arról, hogy a maradványok egész csontvázak, és nem módosították őket.

Most azonban kiszivárgott egy korábbi felvétel, amelyen szintén ezek az állítólagos lények láthatóak. Az IFL Science tudományos portál cikke szerint a filmfelvétel alapján a Maussan által bemutatott testek egyértelműen hamisítványok.

“Non-humanâ? alien corpses are displayed to the media in Mexico City
Hetek óta lázban tartja a világot ez a két "szobor". Mint kiderült, egyszer már leleplezték őket
Fotó: Anadolu Agency / Forrás: AFP

Leleplező film készült

A 66 perc c. francia tévéműsorban bemutatott múmiák feltűnően hasonlítanak azokra a testekre, amiket az elmúlt hetekben mutattak be Mexikóban.

Az állítólagos idegen testekkel több dolog sem stimmel, az egyik, hogy több ujjcsont különböző irányba néz az egyes kezeken. A film szerint a lábak is zavarba ejtőek. A „nőstény" példány egyik combcsontja például fordítva csatlakozik a testhez, a másik combcsont pedig valójában egy sípcsont, ami teljesen rosszul illeszkedik a csípőcsonthoz. Ízületeknek nyomát sem találni.

 

A film szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy a földönkívüli holttestek emberi és állati csontokból összeeszkbált hamisítványok.

 

Nem a mostani az első eset, hogy Maussant csaláson kapják, korábban perui gyerekmúmiákat akart földönkívüli holttestekként „eladni".

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!