Nagyvilág

2018.11.30. 07:41

Hazaérkezésük után sem pihennek a diadalmas szakácsok

Hajdúböszörmény - Lelkileg már az olimpiára készülnek a világbajnoki bronzérmes szakácsok.

Hajdúböszörmény - Lelkileg már az olimpiára készülnek a világbajnoki bronzérmes szakácsok.

  • Bronzéremmel tért haza a Luxembourgban november 24–28. között megrendezett szakács- és cukrász-világbajnokságról a Hajdúsági Regionális Culinary Team.
  • A csapat – mint azt a csütörtöki eredményismertetéskor közölték – a bő egy esztendő múlva rendezendő olimpián is szeretné megmutatni tudását.
  • Bronzéremmel tért haza a Luxembourgban november 24–28. között megendezett szakács- és cukrász-világbajnokságról a Hajdúsági Regionális Culinary Team. Az eredményről Gajdán Antalné, a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit csütörtökön a művelődési központban.

    Jó úton a fiatal tehetségekért

    A csapat tagjai mindent megtettek a sikeres szereplésért. Az elnöktől megtudhattuk azt is: jó úton haladnak az utánpótlás nevelésében, erre ez az eredmény is példa, hiszen a fiatal tehetségek már megmutatták „oroszlánkörmeiket”. Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében megfogalmazta: ez az eredmény is jól példázza a tehetség, a munka, a szorgalom fontosságát. A csapat nemcsak Böszörmény, a megye, hanem az ország jó hírnevét öregbítette teljesítményével külhonban.

    Fórizs László alpolgármester szerint a siker az elhivatottság, a megszállottság diadala. Ez viszi előre a csapat tagjait, hogy minél eredményesebben szerepeljenek a különböző megmérettetéseken.

    Gajdán Antalnétól megtudhattuk, hogy hazaérkezésük után sem pihennek: lelki szemeik előtt már ott lebeg a bő egy esztendő múlva rendezendő olimpia. Ott is szeretnék megmutatni a gasztronómia ékességeit.

    - Gargya Imre -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!