Nagyvilág

2016.08.23. 09:23

Jön a virtuális valóság

Összevontvalóság-­szemüveget fejleszt az Intel.

Összevontvalóság-­szemüveget fejleszt az Intel.

Az Intel bemutatta az Alloy projektet, amelynek lényege egy olyan szemüveg megalkotása, amely egyesíti a valódi és a virtuális világot. Az Alloy szemüveg teljesen vezeték nélkül dolgozik, és nincs szüksége kamerákra vagy vezérlőegységekre sem. Minden komponenst (processzor, memória, kamera, szenzorok) az eszközbe integráltak, és a működéshez szükséges energiát a beépített akkumulátor biztosítja.

Azt, hogy az Alloy hogyan működik a gyakorlatban, Crai­g Raymond, az Intel egyik menedzsere mutatta be a gyakorlatban. A készülékkel a fején sétált végig az idei Intel Fejlesztői Fórum színpadán, és úgy tűnt, mintha egy virtuális termen menne át, eközben viszont különböző akadályokat vetítettek neki 3D-ben. Az előadás során gyakorlatilag normális módon használhatta a kezeit. Ugyan kis ideig eltartott, amíg a kamerák azonosították a mozdulatait, de azután már például egy virtuális ajtót is ki tudott nyitni, amikor lenyomott egy virtuális gombot. Azt is bemutatták, amint felvett egy papír egydollárost.

Brian Krzanich, az Intel vezetője a valódi és a virtuális világ ötvözetét kombinált valóságnak nevezte, mindez azt jelenti, hogy összevonták a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság technológiát. Az Alloy szemüvegnél a felhasználó virtuális környezetben mozog, de képes kapcsolatba lépni a valódi világ objektumaival. A szemüveg operációs rendszere a Windows 10 lesz.

- SG.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!