Nagyvilág

2016.02.22. 12:45

Egyszerre akár huszonöten is videócseveghetnek immár

Hasznos jellemzőkkel bővül az androidos és az iOS-es Skype alkalmazás – először Európában.

Hasznos jellemzőkkel bővül az androidos és az iOS-es Skype alkalmazás – először Európában.

Korábban már beígérte a Microsoft a csoportos videóbeszélgetés lehetőségét a mobil Skype-hoz, és a napokban bejelentette, hogy ennek megfelelően frissítette az androidos és az iOS-es ­Skype-ot. A csoportos beszélgetés lehetősége előbb Európában és az Amerikai Egyesült Államokban érhető majd el, de márciusban már az egész világon kipróbálhatják – írja a hvg.hu.

Sokakat érint a változás

A csoportos videóhívásban huszonöten vehetnek részt (1080p felbontást támogat a funkció), és középen mindig annak az arca látszik, aki éppen beszél. A beszélgetés alatt kapcsolgatni lehet a hát­oldali és a frontoldali kamera között.

Mivel a Skype-ot jelenleg mintegy 300 millióan használják, sokakat fognak érinteni a változások. Jól is jöhet az iOS-es eszközökön, ugyanis az Apple FaceTimeja az egyetlen olyan nagy videóhívásos szolgáltatás, amelyből hiányzik a csoportos beszélgetés lehetősége.

A megváltozott videóhívással egyidejűleg a meghívásos funkció is életre kel a mobileszközökben. Ennek köszönhetően bárkit meghívhatunk „szkájpolni”, és nem gond, ha a kiszemeltünk a számítógépét használja erre.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!