Nagyvilág

2015.12.01. 13:16

Szuperhősnek öltözött egy család a kemoterápiás kezelés utolsó napjára

A beteg nem akarta, hogy a kezelés utolsó napja is úgy teljen, ahogy a többi. 

A beteg nem akarta, hogy a kezelés utolsó napja is úgy teljen, ahogy a többi. Danielle Javernignek egy genetikai rendellenesség miatt több esélye volt arra, hogy mell- és petefészekrákot kapjon.

Egy éjszaka felébredt, és egy csomót érzett a mellében. Habár azonnal orvoshoz fordult, három hónappal később kiderült, hogy a kezelések nem segítenek, el kell távolítani a melleit.

A kemoterápiás kezelések alatt mindvégig erős maradt. Elhatározta, hogy tenni akar valamit, amivel meghálálja a kitartását: az kúra utolsó napjaira Wonder Woman-jelmezbe öltözött.

- A kemoterápián mindenki beteg és depressziós, aki körülötted ül, mindenki szörnyen érzi magát. Én azt akartam, hogy az utolsó alkalom más legyen, mint a többi - fogalmazott Danielle.

Az utolsó kezelés napjára viszont nem csak a nő, hanem az egész családja szuperhősjelmezbe bújt, azt remélve, hogy ezzel erőt adhatnak másoknak. Danielle a következő időszakban heti öt alkalommal sugárterápiára jár, majd a későbbiekben a petefészkét is eltávolítják az orvosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!