Nagyvilág

2013.02.11. 09:21

Turbó útépítés - Videó!

Nincs több hajlongás, lassúság és kifogás. A holland feltaláló gépe csak egyszer megy végig egy javításra váró úton és kész.

Nincs több hajlongás, lassúság és kifogás. A holland feltaláló gépe csak egyszer megy végig egy javításra váró úton és kész. A Tiger-Stone elnevezésű gép gyors, hatékony és sosem hibázik. Bár futurisztikusnak tűnik a megoldás, egy nagyon egyszerű dolgot használt ki a tervező: a gravitációt! A munkásnak mindössze annyi dolga van, hogy megfelelő irányban elhelyezze a burkolati elemeket a gép tetején, a többit már az elvégzi. Eddig többnyire azért nem alkalmaztak tégla-burkolatot sem itthon sem pedig külföldön, mert nagyon időigényes és fárasztó a lerakása. Pedig számtalan előnye van és a gép feltalálásával minden akadály elhárult.

A gép képes naponta 400 négyzetméternyi utat megépíteni, emberi erővel ez eddig 75-100 négyzetméter volt. 4-5-6 méteres szélességű kivitelben kapható, így minden igényt kielégít. Elektromossággal működik, tehát még a zajszennyezés sem probléma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!