Nagyvilág

2012.07.26. 15:14

Növekedett Horvátország külső adóssága

Zágráb/Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Horvátország bruttó külföldi adóssága április végén elérte a 47,4 milliárd eurót - olvasható a Horvát Nemzeti Bank (HNB) júliusi jelentésében. Az év első négy hónapjában Zágráb külföldi adóssága 1,7 milliárd euróval növekedett.

Zágráb/Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Horvátország bruttó külföldi adóssága április végén elérte a 47,4 milliárd eurót - olvasható a Horvát Nemzeti Bank (HNB) júliusi jelentésében. Az év első négy hónapjában Zágráb külföldi adóssága 1,7 milliárd euróval növekedett.Áprilisban Horvátország 1,5 milliárd dollár értékű államkötvényt bocsátott ki, és az állam átvállalta három hajógyár összesen 300 millió eurós kötelezettségét is. Ezzel április végére az államháztartás külföldi adóssága elérte a 8,5 milliárd eurót, ami Horvátország összes külföldi adósságának 18 százaléka.

A kereskedelmi bankok külső adósságállománya április folyamán stagnált, 11,8 milliárd euró volt, az egyéb horvát ágazatok külső tartozása pedig 20,3 milliárd euróra rúgott, aminek több mint fele a kereskedelmi vállalatokat terheli. A Global Finance magazin a horvát államháztartás adósságát a GDP-hez viszonyítva 52,8 százalékra becsüli.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!