Nagyvilág

2008.10.16. 08:37

Utolsó elnökjelölti vita - McCain jól vitázott, de Obama erősebb volt

<p>Politikai elemzők szerint eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a republikánus John McCain az utolsó elnökjelölti vitán, az első közvélemény-kutatások szerint mégis a demokrata Barack Obama volt a jobb a New York-i Hofstra Egyetemen magyar idő szerint csütörtök hajnalban. <BR /></p>

McCain erősen támadta Obamát, különösen annak gazdasági terveit bírálta. Azt állította, ha Obama győz, újabb adóemelések jönnek. A demokrata elnökjelölt viszont kitartott álláspontja mellett, miszerint a leggazdagabb amerikaiak 5 százaléka lesz az, akiknek kicsit többet kell fizetniük a költségvetést segítve.

Az utolsó elnökjelölti vitán egyebek mellett szó volt az energiapolitikáról, az abortuszról is, de nagyon kevés szó esett a külpolitikáról.

Az első közvélemény-kutatások szerint igaz, hogy McCain teljesítménye most volt először kiemelkedő, de ezzel aligha fordíthatja meg a kampányt 19 nappal az elnökválasztás előtt. A CNN kimutatása szerint a tévénézők 58 százaléka szerint Obama volt jobb, míg 31 százalékuknak tetszett McCain teljesítménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!