Nagyvilág

2008.09.02. 15:56

Tűz volt a Kovel-Szimferopol gyorsvonaton

<p>Ukrajna – A 88 sz. Kovel-Szimferopol gyorsvonat egyik hálókocsijában keletkezett tűz miatt két sérült utast kellett kórházba szállítani a Rivnei Pályaudvaron megálló vonatról.</p>

Az 11. sz. kocsi egyik fülkéjében keletkezett lángokat a szomszéd kupékban utazók fedezték fel. A katasztrófa-elhárítási minisztérium szóvivője elmondta, hogy a fülkében támadt tüzet eleinte az utasok ásványvízzel próbálták oltani, majd riasztották az utaskísérőket, akik végül poroltóval fékezték meg a lángokat. A tűzoltóság beavatkozására nem volt szükség.

A tűz során némileg megpörkölődött a fülke belső borítása és az ágynemű, illetve az ott utazó két tiszti kadét ruházata. Mindkét fiatalember közepes égési sérüléseket, s enyhe füstmérgezést szenvedett. Kórházi ellátásukat követően hazaengedték őket.

Az ügy számukra azonban ezzel nem ér véget, mert időközben kiderült, hogy a tüzet az ő hanyagságuk okozta, ezért a vasút kártérítési igényt terjesztett be velük szemben.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!