Nagyvilág

2008.09.07. 20:08

Nem juthat ENSZ-segély Darfúr egyes részeinek

<p>Az ENSZ Világélelmezési Programja vasárnap arra figyelmeztetett, hogy felfüggeszthetik tevékenységüket Darfúr egyes részein az elviselhetetlenné vált biztonsági helyzet miatt.</p>

Idén a WFP több mint száz, élelmiszersegélyeket szállító teherautóját rabolták el Darfúrban, és 43 sofőr, valamint 63 teherautó még mindig nem került elő, és ezen kívül sokkal többet raboltak ki.

A folyamatos, célzott támadások miatt különlegesen nehézzé, és bonyolulttá vált az éhező emberek ellátása- közölte a WFP szudáni képviselője. Monika Midel elmondása szerint, ha továbbra is folytatódnak a támadások, akkor annyira elviselhetetlenné válhat a helyezet, hogy kénytelenek lesznek felfüggeszteni tevékenységüket Darfúr egyes részein.

A German Agro Action nevű segélyszervezet az elmúlt hónapban több mint 450 ezer rászoruló segélyezését függesztette fel a rossz biztonsági helyezet miatt, míg a WFP júliusban ötvenezer embernek nem tudott segélyeket szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!