Nagyvilág

2008.09.04. 12:50

Egy londoni kávézóban felejette pisztolyát Blair egyik testőre

<p>Egy londoni kávézó mosdójában felejtette pisztolyát egy brit rendőrnő, aki Tony Blair volt brit kormányfő védi - közölte csütörtökön a brit média és a rendőrség.</p>

A félautomata fegyvert a kávézó egyik munkatársa találta meg a WC-ben, ahol húsz percig feküdt. A brit rendőrség különleges védelmi egységénél dolgozó rendőrnő augusztus 29-én hagyta el a Glock-17-es típusú pisztolyát Blair egyik otthona közelében található Starbucks mosdójában - írta a Sun című brit bulvárlap.

A harmincas éveiben járó rendőrnő ugyanis a WC-n kénytelen volt levennie a pisztolyt tartó övét, de dolga végeztével elfelejtette azt visszavenni, majd elfeledkezve fegyveréről egy kávévásárlás után otthagyta a kávézót - és a pisztolyt is.

Az éles lövedékekkel töltött fegyvert húsz perccel később találta meg a London központjában lévő kávézó egyik alkalmazottja, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A fegyvert sorozatszáma alapján sikerült a testőrként dolgozó rendőrnőhöz visszavezetni, aki szolgálatban volt, amikor elhagyta a pisztolyt - közölte a Scotland Yard.

A brit rendőrség nyomozást indított az ügyben, a vizsgálat idejére felfüggesztve a rendőrnőt. A Sun rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a rendőrnők már több éve panaszkodnak pisztolytartó övük nehézkes kialakítására, ami miatt - a férfiakkal ellentétben - kénytelenek azt levenni a mosdóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!