Nagyvilág

2008.05.04. 13:36

Több mint 240 embert ölt meg a burmai ciklon

<p>Több int 240 embert halt meg a Burmára (Mianmar) lecsapott trópusi ciklon miatt - közölte az ország információs minisztériuma.</p>

A hatóságok öt tartományt katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak, miután végigsöpört a területen a nagyjából kétszáz kilométer per órás szelekkel érkező Nargis nevű trópusi ciklon.

A legutolsó információk szerint 19 ember halt meg Rangun tartományban, és 222-en az attól nyugatra található tartományban - közölte az AFP francia hírügynökséggel a burmai információs minisztérium egyik tisztségviselője.

A Nargis nevű trópusi ciklon szombaton pusztított végig a dél-kelet ázsiai országon fákat és villanyvezetéket döntve ki. A korábbi főváros, Rangun nemzetközi repülőterét le kellett zárni, a városban közlekedési lámpák, leszakított óriásplakátok és utcalámpák borítják az utakat - jelentette az AFP francia hírügynökség helyszínen lévő tudósítója. A városban péntek este óta nem működnek a telefonvonalak, és az áramszolgáltatás is szünetelt.

A burmai (a négy évtizede hatalmon lévő katonai junta elnevezése szerint mianmari) katonai vezetés öt, az ország közepén és déli részén lévő tartományt katasztrófa sújtotta területté nyilvánított.

  • Két halott Németországban
  • Házfalat, fákat csavar ki a vihar Borsodban
  • Kárpátalján is tarolt a vihar
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!