Nagyvilág

2008.05.05. 12:09

Taxisok „rongálták meg” a lövöldöző utast

<p>Taxisok ártalmatlanították és szolgáltatták rendőrkézre azt az erőszakos utast, aki gumilövedékekkel sebesítette meg egyik kollégájukat Mikolajivban.</p>

A 30 éves mikolajivi taxis egy házaspárt szállított hazafelé, amikor néhány percre leparkolt egy szupermarket előtt, míg az utasai bevásárolnak.

Ekkor egy meglehetősen illuminált és arrogáns férfi szállt be a vezető melletti ülésre, s minősíthetetlen szavakkal azt követelte, hogy a taxis azonnal szállítsa őt el az általa megadott címre. Amikor a személyfuvarozó ezt visszautasította, az erőszakos utas egy gumilövedékek kilövésére alkalmas lőfegyverből többször mellkason lőtte a sofőrt. Az utóbbinak, mielőtt elveszítette volna eszméletét, még sikerült megnyomnia a segélyhívó gombot.

Az SOS jelet észlelve rövidesen több taxi is megérkezett a helyszínre, amelyek vezetői kézre kerítették a lövöldözőt, akit lényegesen megpuhított állapotban szolgáltattak ki a kiérkező rendőrjárőrnek.

A taxis és támadója jelenleg egyazon mikolajivi kórház baleseti sebészetén lábadozik, s a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhetően egyikük élete sem forog közvetlen veszélyben…

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!