Nagyvilág

2008.05.11. 11:58

Súlyos harcok Srí Lankán

<p>A Srí Lanka-i kormányerők harci repülői és tüzérsége támadást hajtott végre a tamil lázadók ellen a szigetország északi részén - adta hírül az AFP pénteken.</p>

Az akciónak állítólag 29 halottja van. A harci repülők egy fegyverraktárat bombáztak le Mullaittvu térségében. A colombói védelmi minisztérium szerint az akció sikeres volt, a tároló teljesen megsemmisült. Ezalatt a tüzérség az ország északi részének három térségében indított egyszerre hadműveletet. A hivatalos közlés szerint 29 lázadó esett áldozatul az offenzívának, miközben a hadsereg két katonája megsebesült.

A Tamil Ealam felszabadító Tigrisei (LTTE) elnevezésű szervezet egyelőre nem kommentálta a bejelentést. Független források sem erősítették meg a hírt, mert segélyszervezeteket vagy újságírókat nem engednek a "műveleti területre". A kormány adatai szerint a szigaléz állam ellen harcoló tamilok közül 3586-an haltak meg január óta az egykori Ceylonon, míg a hadsereg vesztesége 269 katona.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!