Nagyvilág

2008.05.06. 13:55

Eurokárpáti-2008 turisztikai fesztivál és expó

<p>Kárpátalja – A kárpáti megyeszékhelytől nem messze fekvő Dubki üdülőtelepen kerül megrendezésre június 6-8 között az Eurokárpáti-2008 elnevezésű nemzetközi turisztikai fesztiválra.</p>

A fesztivál keretében ugyanitt nyitják meg a Turizmus és pihenés nevű turisztikai kiállítást és vásárt, amelynek elsődleges célja, hogy elültesse a köztudatban, illetve reklámozza a ’Kárpáti’ márkanevet.

Az expóval egybekötött vásár során a rendezők igyekeznek bemutatni a Kárpátaljára jellemző emléktárgy-kisipar kínálatát, az etno-gasztronómia, azaz helyi népi konyhaművészet remekeit, aminek szerves része lesz pl. a borkóstolás is. A résztvevők ezenkívül túraszervezéssel, szállodaiparral, vendéglátással kapcsolatos előadásokon, kerekasztal-megbeszéléseken is bővíthetik ismereteiket, illetve elmondhatják tapasztalataikat.

Az érdeklődők többek között az ungvári székhelyű Zakarpatexpo Kft. telefonszámán vagy e-mail-címén (+380 312 616669, [email protected]) jelezhetik részvételi szándékukat.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!