Nagyvilág

2008.04.23. 12:10

Négy ujját szelte le a fűrészgép

<p>Kárpátalja – Egy 20 éves fiatal a munkába állásának másnapján levágta bal kezének négy ujját az egyik bustyaházai fűrésztelepen.</p>

A huszadik évét éppen csak betöltött Sztepan H. második napja dolgozott a técsői járási Bustyaháza egyik magántulajdonban lévő faipari üzemében, amikor egy vigyázatlan mozdulat következtében a fűrészgép, amely mellé segédként volt beosztva, lenyisszantotta bal kezének négy ujját.

Az Állami Munkavédelmi és Bányabiztonsági Hivatal illetékes bizottsága megállapította, hogy a fiatalembert a kellő szakmai felkészültség hiányában osztották be egy különösen veszélyes üzemű munkagép mellé. A fél kezére nyomorékká vált fiatalember munkahelyi balesete körülményeinek tisztázása érdekében vizsgálat indult.

A munkavédelmi hivatal közleménye szerint Kárpátalján 2007 folyamán 33, az idei első negyedévben pedig már 9 súlyosnak minősített munkahelyi baleset történt. Ezek több mint felének a munkagép-kezelők voltak az elszenvedői.

Kapcsolódó cikkek:

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!