Nagyvilág

2008.04.28. 13:15

Álrendőröket csíptek nyakon Ukrajnában

<p>Dnyipropetrovszk – Egy közúti ellenőrzés során „hamis” közlekedési rendőröket vettek őrizetbe a dnyipropetrovszki DAI-sok.</p>

A leintett, polgári rendszámú személygépkocsiban az Állami Közlekedésrendészet (DAI) munkatársai két öltözet rendőrségi egyenruhát, a közlekedésrendészet szimbólumával ellátott sapkákat és mellényeket, az ukrán Btk. egy példányát, sőt még egy sebességmérő radart is találtak. Az egyenruhákra egy külföldi rendőrség jelvényeit tűzték ki.

A jármű átkutatására azt követően került sor, hogy az igazoltatás során a kocsiban utazók meglehetősen kihívóan viselkedtek a valódi rendőrökkel szemben. Az egyenruhák és egyéb kellékek a csomagtartóból kerültek elő.

Kihallgatásukkor az álrendőrök azt mondták, hogy egy társadalmi rendvédelmi szervezethez tartoznak. Arra azonban már nem tudtak magyarázattal szolgálni, hogy mit keresett a kocsijuk utasterében egy maroknyi amfetamin tartalmú tabletta.

A személyi adategyeztetés során az is kiderült, hogy egy testvérpárról van szó, melynek egyik tagja nemrégiben szabadult a börtönből.

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!