Nagyvilág

2008.04.20. 17:20

Egyre babonásabbak az ukrán üzletemberek

<p>Kijev – Egy ukrajnai hetilap beszámolója szerint az ukrán üzletemberek a tudás és a tapasztalat mellett egyre többször hagyatkoznak a megérzéseikre, mentalisták és asztrológusok szolgáltatásait véve ehhez igénybe.</p>

A vállalkozói, közgazdasági és egyéb kézzelfogható ismereteken túl egyre inkább tapasztalható, hogy az ukrán vállalkozók az asztrálvilág és a spiritualizmus „szolgáltatásait” is igénybe veszik üzleteik sikeressége érdekében.

A Novinar c. hetilap írása szerint abban az esetben, ha pl. Ön, mint tárgyaló fél észreveszi, hogy a megkezdett megbeszélés másnapi folytatásakor megváltozott a tárgyalóhelyiség berendezése, esetleg egy szentkép került föl a falra – biztos lehet benne, hogy az ukrán fél valamilyen asztrális fogást vetett be.

Az extraszenszeknek nevezett illuziunisták 80-as évek végén történt tömeges felbukkanását követően mostanság ismét a csúcsra tört Ukrajnában a természetfeletti erők alkalmazásának divatja – ezúttal különösen az üzleti élet szereplői körében.

A felmérések eredményei szerint legalábbis hétről hétre emelkedik azoknak a vállalkozóknak, pop-, színész- és egyéb sztároknak, sőt politikusoknak a száma, akik a remélt sikerek érdekében jósok, gondolatolvasók, boszorkányok és más természetfeletti adottságokkal rendelkező személyek szolgáltatásait veszik igénybe, avagy maguk járnak valamilyen „boszorkánytanfolyamra”.

Az egyik kijevi üzleti tanácsadó ügynökség igazgatója például bevallotta a lap munkatársának, hogy mióta rendszeresen jár álomfejtőhöz, és saját kezűleg készít amuletteket, sokkal hatékonyabban képes eredményeket elérni.

 

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!