Nagyvilág

2008.03.09. 20:52

Slota az őt bíráló magyar politikusokról: "annyit sem érnek, hogy leköpjem őket"

<p>Annyit sem érnek, hogy leköpjem őket" - így vélekedett azokról a magyarországi politikusokról Ján Slota, akik bírálják őt.</p>

A második legnagyobb pozsonyi kormányerő, a Szlovák Nemzeti Párt vezetője erről a Markíza kereskedelmi televízió "Testre szabva" című vasárnapi vitaműsorában nyilatkozott.

Slota előbb megismételte korábbi véleményét a cseh elnöki posztért folytatott harcban Václav Klausszal szemben alulmaradt Jan Švejnarról. A politikust nemrégiben "ganénak" nevezte, most pedig ehhez hozzá tette azt is: nem tetszik neki, hogy a két évtizeden keresztül az Egyesült Államokban élő Švejnar hazatérése után azonnal cseh államfővé választatta volna magát.

A magyarellenes kirohanásairól is híres Slota ekkor tért rá a magyar politikusokra. Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének nem tetszik, hogy a magyarországi politikusok lépten-nyomon kritizálják őt és ezt internetes oldalakra is felteszik. Szerinte Gyurcsány Ferenc, az őszödi beszéde után sokkal jobban megérdemelné a kritikát. Slota ekkor fűzte hozzá a vele kapcsolatban véleményt nyilvánító magyar politikusokról: "Nálam arra sem érdemesek, hogy leköpjem őket."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!