Nagyvilág

2008.03.11. 09:33

A new yorki kormányzó prosti-botránya

<p>New York kormányzója, Eliot Spitzer prostituáltat rendelt egy washingtoni hotelbe - közölte a The New York Times internetes oldalán hétfőn.</p>

A beszélgetésről hangfelvétel készült, és egy az ügyben meghallgatott tanú a kormányzót azonosította "kilences ügyfélként". A demokrata politikus hétfőn bocsánatot kért viselkedéséért ugyanakkor kijelentette, hogy ez magánügy. A kormányzó mellett ott állt a felesége a nyilvános bocsánatkérés alatt.

A rövid bejelentés után Spitzer és neje elhagyták a termet, a politikus nem válaszolt az újságírók kérdéseire, és nem fejtette ki bővebben az ügyben való érintettségét. A demokratakormányzó kampányában azt ígérte, hogy erkölcsi reformokat vezet be hivatali ideje alatt.

A "kilences ügyfél" a bírósági papírok szerint február 13-ára rendelte a prostituáltat. Spitzer aznap Washingtonba utazott - állítja egy ember, aki tudott a kormányzó útiterveiről. A "kilences ügyfél" egy meg nem nevezett szálloda 871-es szobájába hívta a prostituáltat. A kormányzó a Mayflower hotelben, de nem a 871-esben szállt meg.

Spitzer korábban államügyészként azzal szerzett magának nevet, hogy a Wall Street-i bűnözők ellen lépett fel. Jogászként legalább két prostitúciós hálózat felszámolásában is részt vett.

Videó a bocsánatkérésről

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!