Nagyvilág

2007.12.06. 14:53

Pénzért segített öngyilkosság Japánban

<p>Egy japán férfi csütörtökön a bíróságon elismerte, hogy cigarettázva nézte végig egy nő halálát, akinek pénzért segített öngyilkosságot elkövetni.</p>

A vád szerint a férfi altatót adott be az áldozatnak, majd műanyag szatyrot húzott a fejére.

Az eset idén áprilisban történt, és az elkövető 200 ezer jent (több mint 300 ezer forintot) kapott tettéért. A vádlott csütörtökön minden ellene felhozott vádat elismert

A 34 éves férfi egy internetes oldalon hirdette, hogy mindenféle munkát elvállal, többek között azt is, hogy segít a jelentkezőknek öngyilkosságot elkövetni.

Szaito Kazunarit most gyilkossággal vádolják. Japánban ugyan szabad segítséget nyújtani öngyilkossághoz, de csak akkor, ha az alany természetes halála közeli, és elviselhetetlen fájdalmai vannak.

Az utóbbi években nőtt a hasonló esetek száma az ázsiai országban. Az Interneten ismeretlenek kötnek egyezséget, és az is előfordul, hogy közösen követnek el öngyilkosságot.

Japán a fejlett országok élvonalában van az öngyilkosságok számában. A helyzet romlott az 1990-es évektől, amikor a gazdaság hanyatlani kezdett. Tavaly több mint 32 ezren követtek el öngyilkosságot, közülük csaknem minden második munkanélküli volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!