Nagyvilág

2007.12.05. 07:54

Merénylet Kabulban: 13 halott

<p>Az afgán hadsereg buszának hajtott egy öngyilkos merénylő Kabulban. A támadás a szerda reggeli csúcsforgalomban történt, a merényletnek legkevesebb 13 halálos áldozata van, de ez a szám még valószínűleg emelkedni fog - közölte az afganisztáni védelmi minisztérium.</p>

A robbantásban legalább 13-an megsérültek, őket kórházba szállították.

A védelmi minisztérium szerint a halálos áldozatok között hat katona és hét civil van. A civil áldozatok között négy gyerek is van - egészítette ki az egészségügyi minisztérium.

A támadástRobert Gates amerikai védelmi miniszter előre be nem jelentett látogatásának végére időzítették. Az amerikai miniszter a növekvő erőszakról tárgyalt Hamid Karzai afganisztáni elnökkel és több katonai vezetővel. Gates szerda reggel elhagyta Afganisztánt.

Két nap alatt ez volt a második merénylet az afgán fővárosban. A keddi támadás a NATO-vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erők (ISAF) ellen irányult, de a katonák helyett 22 civilt sebesített meg. Mindkét támadást a tálib szélsőségesek vállalták magukra.

A tálibok 1996 és 2001 között irányították az országot. Idén körülbelül 140 öngyilkos merényletet követtek el Afganisztánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!