Nádudvar hírei

2019.01.15. 16:38

Újoncként övé 2018 fajtagyőztese

Nádudvar - Első országos kiállításán Varga Sándor Zsolt kitűnő minősítésű tyúkja fajtagyőztes lett.

Nádudvar - Első országos kiállításán Varga Sándor Zsolt kitűnő minősítésű tyúkja fajtagyőztes lett.

A Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége Nemzeti Galamb, Díszbaromfi, Nyúl és Díszmadár Kiállításán a nádudvari tenyésztő Wyandotten tyúkjával és kakasával kitűnő és két kiváló minősítést ért el.

A Nádudvaron Géci becenéven ismert fiatalembernek ez a Hungexpo területén megrendezett, december második hétvégéjén zajlott megmérettetés az első versenye volt.

Pedig már gyerekként gyűjtötte a különleges tollakat, mert vonzották a szép madarak. Tinédzserként hobbiszinten tartott pár tollas jószágot, de komolyabban három éve vágott bele újra a tenyésztésbe. Fokozatosan lendült bele: nézegette a nemzetközi szintű díszbaromfikat, s látta, hogy ehhez neki még fejlődnie kell. Gondolt egyet, s eladta meglévő állományát, s annak az árából vett Németországból egy család Wyandottent.

– Már akkor eltökéltem, hogy menni akarok az országos kiállításra. 2018-ra ért be az állományom annyira, hogy már el mertem indulni. Azt viszont magam sem gondoltam, hogy ez ennyire jól fog sikerülni, és én vihetem haza a 2018. év fajtagyőztese címet – örvendezett érthető módon.

További célja, hogy a 2021. évi Európa-shown is részt vehessen, s jól szerepeljen. Hiszen nem szeretne lejjebb adni a minőségből.

- Marján László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!