Magyarország

2018.11.09. 11:13

Átadta Debrecen pályázatát Papp László

Debrecen - Átadta Debrecen az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére írt pályázatát Papp László polgármester november 9-én Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumában - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében. A Sharing Horizons című pályamunkát egy nappal korábban <a href="/elfogadtak-a-kulturalis-jovokep-tervet/4043043" target="_blank" rel="noopener">ellenszavazat nélkül támogatta a városi közgyűlés</a>.

Debrecen - Átadta Debrecen az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére írt pályázatát Papp László polgármester november 9-én Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumában - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében. A Sharing Horizons című pályamunkát egy nappal korábban ellenszavazat nélkül támogatta a városi közgyűlés.

Egy nappal a városi közgyűlés döntése után, pénteken reggel átadta Debrecen pályázatát Papp László polgármester Krucsainé Herter Anikónak, az Emberi Erőforrások Minisztérium kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkárának.

Fotó: Derencsényi István / EKF Programiroda

A debreceni pályázat angol nyelvű címe: Sharing Horizons. Mint a debreceni önkormányzat híradásából kiderül, a „sharing” fogalma a tudásmegosztást, tapasztalatcserét, a közös alkotást, a partnerséget hordozza magában, míg a „horizon” kifejezés a Hortobágyból kiindulva, a végtelen, ámde inspiráló térre, a biodiverzitásra, a szabadságra, az új távlatok megnyitására, a léptékváltásra utal. A cím tehát metaforikusan a sokrétű párbeszédet és a város előtt álló új kulturális távlatok szellemiségét tükrözi.

A debreceni pályázat leadásával egy időben adta át a két másik pályázó város, Győr és Veszprém polgármestere is saját pályázatukat.

December első felében a 12 tagú nemzetközi bíráló testület tagjai látogatást tesznek a versenyben lévő városokban. Az itt szerzett tapasztalatok és benyomások is befolyásolják a döntést. Ezt követően december 13-án, illetve 14-én kerül sor a végleges kiválasztási ülésre. A jelölt városok küldötteinek 30 perc áll rendelkezésére, hogy bemutassák a pályázatot, majd egy 60 perces időkeretben a testület kérdéseire adnak választ, majd a testület sajtótájékoztató keretében hirdeti ki a végeredményt - tudatta az önkormányzat.


[related-post post_id="4043043"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!