Magyarország

2013.05.31. 14:30

Trafik - MSZP: Zsigó tisztázza, van-e köze az egy lakásába bejegyzett 25 céghez!

Budapest, 2013. május 31., péntek (MTI) - Török Zsolt MSZP-szóvivő pénteken felszólította Zsigó Róbert bajai polgármestert, tisztázza, van-e köze a "trafikmutyihoz".

Budapest, 2013. május 31., péntek (MTI) - Török Zsolt MSZP-szóvivő pénteken felszólította Zsigó Róbert bajai polgármestert, tisztázza, van-e köze a "trafikmutyihoz".

A szocialista politikus arra hivatkozott, hogy Baján egyetlen lakásba 25 céget jegyeztek be, amelyek 91 trafikot irányítanak majd. Török Zsolt hozzátette: bizonyítékok támasztják alá, hogy az országban több helyen politikai döntéseket hoztak a dohányboltpályázatok elbírálásakor.

Ezért arra szólította fel Zsigó Róbertet, válaszoljon, van-e köze az említett cégekhez, illetve hogy milyen haszna van akár neki, akár a Fidesznek ebből.

Török Zsolt arról is beszélt, hogy Meggyes Tamás, Esztergom korábbi fideszes polgármestere egy májusi testületi ülésen azt mondta, már 2008-ban mindenki tudta, hogy az önkormányzatok adósságát konszolidálni fogják.

"Ezzel normális ember tervezett, és annyi hitelt vett fel, amennyiről tudta, hogy csak a felét kell visszafizetni" - idézte Meggyes Tamást.

Az MSZP-s politikus szerint ebből és abból, hogy a leginkább eladósodott városok - Hódmezővásárhely, Debrecen és Kaposvár - fideszes vezetésűek, az következhet: a fideszes polgármesterek szándékosan adósították el településüket.

Erre hivatkozva felszólította Lázár János korábbi hódmezővásárhelyi polgármestert és a Debrcecent vezető Kósa Lajost, cáfolják Meggyes Tamás szavait, vagy ismerjék el, hogy egy háttérmegállapodás alapján úgy döntöttek, szándékosan kárt okoznak városuknak.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!