Magyarország

2012.07.20. 13:13

Az antiszemita jelenségek monitorozásáról tárgyalt az amerikai különmegbízottal Gál András Levente

Budapest, 2012. július 20., péntek (MTI) - Az antiszemita vagy kisebbségellenes jelenségek monitorozásáról, valamint egy új történészbizottság felállításáról egyeztetett Gál András Levente kormánybiztos Hannah Rosenthallal, az amerikai külügyminisztériumnak az antiszemitizmus megfigyeléséért és az antiszemitizmus elleni harcért felelős különmegbízottjával.

Budapest, 2012. július 20., péntek (MTI) - Az antiszemita vagy kisebbségellenes jelenségek monitorozásáról, valamint egy új történészbizottság felállításáról egyeztetett Gál András Levente kormánybiztos Hannah Rosenthallal, az amerikai külügyminisztériumnak az antiszemitizmus megfigyeléséért és az antiszemitizmus elleni harcért felelős különmegbízottjával.A kormányzati portál pénteki tájékoztatása szerint a jó állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos a csütörtöki budapesti találkozón ismertette, hogy elkezdődtek az egyeztetések egy monitoring-rendszer kiépítésének lehetőségéről. Ez a rendszer nemzetközi összehasonlításban is hiteles és tényszerű képet adna arról, hogy Magyarországon vannak-e, és ha igen milyen jellegű antiszemita vagy kisebbségellenes jelenségek, továbbá milyen az ezzel kapcsolatos társadalmi megítélés és az intézményi reakciók.

Gál András Levente arról is tájékoztatta a különmegbízottat, hogy folyamatban van egy olyan történészbizottság felállítása, amelynek a Kárpát-medence XX. századi történelmének értékelése lesz a feladata, különös tekintettel a vallási és nemzetiségi intoleranciával összefüggő jelenségekre és személyekre.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jelezte azt is, hogy a felek "élénk eszmecserét folytattak" az új nemzeti alaptantervről.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!