Magyarország

2009.01.08. 07:45

Lövöldözés egy csepeli iskolában

<p>Két ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor egy támadó lövöldözni kezdett az egyik csepeli általános iskolában szerda este - mondta a Független Hírügynökségnek Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.</p>

2008. 01. 07. Az alapítvány vezetője az egyik áldozat
A legfrissebb információk szerint az iskolát fenntartó alapítvány vezetője és az egyik tanár halt meg a csepeli iskolai lövöldözésben szerdán este.

Az iskola biztonsági őrét is meglőtték, őt súlyos kézsérülésekkel vitték kórházba. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek csütörtökön reggel azt mondta, hogy az őrt az éjjel műtötték, éppen ezért nem valószínű, hogy kihallgatták.


21 45

Az intézmény vezetője és helyettese halt meg a csepeli iskolai lövöldözésben szerda este, a sérült pedig az iskola biztonsági őre. A csepel.hu honlap közlése szerint az intézmény vezetője MSZP-s önkormányzati képviselő volt. Az elkövetőt keresik.

Egy símaszkos férfi szerdán este háromnegyed hét előtt ment be Csepelen a Széchenyi István utcán lévő Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába, ahol lövöldözni kezdett - mondta a helyszínen Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Három embert lőtt meg: az intézmény vezetője és egy tanár nem élte túl a támadást. Találat érte az iskola biztonsági őrét is, őt súlyos kézsérülésekkel vitték kórházba. Egyelőre nem tudni, hogy a támadó pontosan miért lövöldözött. Az első információk szerint vélhetően személyes indítéka volt a támadásnak.

Kormos Endre elmondta még, hogy a lövöldözés idején nem volt rendezvény az iskolában, és gyerekek sem voltak bent. A történtek után Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. A helyszínt a rendőrök lezárták, a környéken pedig úgynevezett ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel.

A csepel.hu honlap szerint az egyik áldozat az önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője volt, valamint az intézmény vezetője. A másik áldozat az iskola igazgatóhelyettese, aki tanárként is dolgozott.

20 40
Ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a csepeli lövöldözés kapcsán. Továbbra is annyit tudni, hogy egy támadó bement és lövöldözni kezdett a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Két ember a helyszínen meghalt, egy harmadikat pedig súlyos állapotban szállítottak a mentők a Merényi Kórházba. Meg nem erősített értesülések szerint a sérült az intézmény gondnoka.

19 57
Egyelőre annyit tudni, hogy az esti órákban lépett be a fegyveres az intézménybe, és több lövést is leadott. Két áldozata a helyszínen meghalt, egy harmadik embert kórházba vittek. Azt még nem tudni, hogy a támadó miért kezdett lövöldözni, és kik az áldozatok. A nyomozók megkezdték a helyszínelést.

19 31
Lövöldözés tört ki szerda este Csepelen, a Széchenyi úti iskolában - értesült a Független Hírügynökség.

Az első, meg nem erősített információk szerint halott is van. Az Országos Mentőszolgálat és a Budapesti Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

  • Mégsem lesz munkanap most szombaton
  • Telefonos segítséggel mentette meg gyereke életét
  • Nemi erõszak az intézetben
  • Átszúrta a szívét egy benne felejtett tû, most perel a beteg
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!