Magyarország

2008.10.13. 13:03

Brutális gyilkosság Mátramindszenten

<p>Brutális kegyetlenséggel ölte meg felesége korábbi élettársát egy 47 éves mátramindszenti férfi. A gyilkos azért támadt áldozatára, mert az korábban megrontotta 9 éves kislányát.</p>

Némedi Gábor ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: Az áldozat a korábbi élettársánál lévő saját gyerekeit látogatta meg október 4-én. A 43 éves szuhai férfinak azonban menekülnie kellett gyerekei anyjának haragja elől, mert korábban annak 9 éves gyermekét megrontotta.

Az üldöző T. József (47) a közeli Zagyva-patakig kergette áldozatát, akit egy vascsővel ütlegelt, majd belenyomta a Zagyvába. A rendőrök orvos-szakértő bevonásával vizsgálják, hogy a férfi halálát az ütlegelések vagy a vízbefojtás okozta.

A bűnügyi igazgató Független Hírügynökség kérdésére válaszolva közölte: a tettest vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már elítélték és börtönbe zárták. A gyilkosság idején is börtönben kellett volna lennie, ám a nyáron két év kedvezménnyel szabadult.

A kihallgatások során a gyilkosság elkövetését beismerte, s október 13-án előzetes letartóztatásba vették. Nógrádban idén ez a negyedik ismertté vált gyilkosság, a korábbi eseteknél is megfogták a tettest - tette hozzá Szabó Jenő dandártábornok, Nógrád megye rendőr-főkapitánya.

Ezek is érdekelhetik