Magyarország

2008.09.11. 08:55

Újabb halálos baleset az M6-os építésén

<p>Ismét halálos baleset történt az M6-os autópálya építésénél, Bóly közelében.</p>

Csütörtök hajnalban ugyanis egy földet szállító teherautó alváza megroppant, a több tonnányi rakomány pedig leborult. A nagy mennyiségű föld maga alá temette a közelben álló művezetőt. A 60 éves férfit megpróbálták megmenteni, de a helyszínen meghalt.

A balesetnél jelenleg is vizsgálódnak a munkavédelmi felügyelőség munkatársai és a rendőrök - mondta el a Független Hírügynökségnek Rakita András, a Mecsek Construction Group főmérnöke. Nem ez az első baleset az épülő sztrádánál. Július 24-én az alagút szakadt be, 60 ezer tonna föld zuhant az alagút vájatába. A szakemberek akkor megtiltották, hogy a munkát az alagutaknál folytassák, 31-én mégis életveszélyesen megsérült egy munkás.

Ekkor derült ki, hogy a cég a tiltás ellenére tovább dolgoztatott. Augusztus elején újabb földmozgás volt az alagút felett, de csak deformálódások történtek. A pécsi bányakapitányság 10 milliós bírságot szabott ki a kivitelezőre.

· Balesetek, bűnügyek
· Magyarország hírei
· Lángoló autó ment be egy benzinkútra
·
Őrizetben a halálos balesetet okozó kamionsofőr 
· Halálos vasúti gázolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!