Magyarország

2008.06.22. 15:00

MSZP: A Fidesz hozza nyilvánosságra milliárdos egészségügyi szerződéseit

<p>Budapest - Fideszes vezetésű önkormányzatok több mint 5 milliárd forintért rendeltek diagnosztikai eszközöket az Orbán Viktorhoz kötődő üzleti körbe tartozó Diagnosztikum Zrt.-től - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője.</p>

A politikus ezért felszólította az ellenzéki pártot, hogy hozza nyilvánosságra ezeket a szerződéseket.

A szocialisták választ várnak arra, miért csak ettől a cégtől rendelhetnek egészségügyi berendezéseket a fideszes vezetésű önkormányzatok. Az MSZP vizsgálóbizottságok felállításával és interpellációkkal kíván nyomást gyakorolni az ügyben érintett önkormányzatokra, ha a Fidesz nem hozza nyilvánosságra a szerződéseket. Török Zsolt nem zárta ki, hogy szükség esetén akár jogi lépéseket is tesznek az ügy tisztázása érdekében. A képviselő azt nem tudta megmondani, pontosan hány önkormányzatot érintenek a beszerzések.

A szocialista képviselő lapinformációkra hivatkozva azt mondta, hogy a vállalkozás Orbán Viktor üzleti köreihez, így Kékessy Dezsőhöz is köthető, akit az Orbán-kormány idején neveztek ki párizsi nagykövetnek, de ő vette meg a piaci árnál drágábban a Fidesz elnökének belvárosi lakását. Kékessy Dezső korábban Orbán Viktor feleségének volt üzlettársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!