Magyarország

2008.06.05. 15:59

Fidesz: Szocialista médiahálózat készül

<p>A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza azt a határozatát, amellyel kezességet vállalt egy magántulajdonú cég, az Advertum Kft. 5,2 milliárd forintos hitelfelvételéhez. Varga Mihály, a párt alelnöke szerint a szocialisták, készülve az előrehozott választásokra, médiahálózatot építenek.</p>

Az Advertum Kft. 5,2 milliárd forintos hitelfelvételhez kapott kormányzati kezességvállalást. Ebből a cég kifizetné a labdarúgó Profi Liga 3,1 milliárdos APEH-tartozását, 2,1 milliárdot pedig országos médiahálózat kiépítésére fordít. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke ennek kapcsán csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az Advertumot állítólag pályázaton választották ki, de erről senki nem tud semmit. Szintén nem lehet tudni a hitelező bank kiválasztásáról - tette hozzá.

A fideszes képviselő közölte: kíváncsi arra, miért ad a kormány garanciát egy magántulajdonú cég hitelfelvételéhez, illetve miért kell a hivatásos labdarúgó liga tartozásának törlesztésénél közbeiktatni ezt a céget. Ugyancsak választ vár arra a kérdésre, hogy miért kell állami kezességet vállalni egy médiahálózat kiépítéséhez. Varga Mihály harmadik kérdése magára az Advertumra vonatkozik, amelyről szerinte annyit lehet tudni, hogy egy kis szabolcsi vállalkozás. A Fidesz alelnöke utalt arra, hogy a szálak a pénzügyminiszterhez vezetnek. Hírek szerint ugyanis Veres János jó kapcsolatban van a cég korábbi tulajdonosával, bár ezt a pénzügyi tárca vezetője korábban visszautasította. Végezetül Varga Mihály azt szeretné tudni, hogy miért történt az egész ügy titokban.

Az MSZP számára is világossá vált, hogy előrehozott választás lesz, ezért van szükségük hozzájuk kötődő országos médiahálózatra - jelentette ki a politikus. Hozzátette: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonják vissza a kezességre vonatkozó kormányhatározatot. Emellett kezdeményezik, hogy a parlament szakbizottságai hallgassák meg az ügyben a kormány képviselőit.

Kapcsolódó cikkek:

  • Közpénzből épülő magánmédia Nyíregyházán
    Egy magántulajdonban lévő, de közpénzekből finanszírozott médiabirodalom kiépítése vette kezdetét Nyíregyházán, amely információink szerint bekebelezné a város önkormányzati médiumait is.
  • Nem tálalt ki, csak védekezett
    A Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Centrumának éléről történt leváltása óta először állt nyilvánosság elé, de sajtótájékoztatóján a vártnál kevesebbet mondott el az újságíróknak.
  • Perből, haragból üzlet?
    Lejárató kampány után kötött szerződést a Hallgatói Centrum az Advertummal. Etikátlan, kicsinyes, visszautasítjuk… csak úgy repkedtek a jelzők, a cáfolatok idén a januári sajtótájékoztatón.
  • Sugároz, de nem fizet a Gold FM Rádió
    Sugároz, de nem fizet a műsorszolgáltatásért a Nagy Szabolcs ügyvezető által irányított, nyíregyházi székhelyű (Dózsa György utca 1.) Advertum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft érdekeltségi körébe tartozó Gold FM Rádió.
  • Eljárás az Advertum ellen
    Az Inform Média bejelentése alapján a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított a Nagy Szabolcs ügyvezető által irányított, nyíregyházi székhelyű (Dózsa György utca 1) Advertum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!