Magyarország

2008.05.15. 06:12

Forgalombiztonsági vetélkedő Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza – Az országos közúti tömegközlekedés vállalatainak járművezetői nagymértékben hatással vannak a közlekedési kultúrára, a közlekedés biztonságának alakítására, hiszen vezetési tudásuk, elméleti felkészültségük záloga a biztonságos közlekedés.</p>

A tömegközlekedési vállalatok a járművezetők rátermettségének összemérésére autóbusz, trolibusz és villamos kategóriákban május 17-én 10 órai megrendezik a XV. Országos Közösségi Közlekedési Járművezetők Forgalombiztonsági Vetélkedőjét a Nyíregyháza Repülőterén.

A villamos gyakorlati versenyét Debrecenben tartják. Az elméleti és gyakorlati verseny szervezői bíznak abban, hogy a közlekedésbiztonságra fordított kiemelt figyelem eredményeképpen csökken a közlekedési balesetek száma és emelkedik a szolgáltatás színvonala. A verseny helyszínén tesztautók, valamint veterán autó és motor kiállítás várja az érdeklődőket.

A forgalombiztonsági vetélkedő programja:

07.30 Versenybizottsági megbeszélés
10.00 Megnyitó
10.30 Elméleti verseny
11.00 Gyakorlati verseny
15.30 Eredményhirdetés, díjkiosztás

Május 17-én a forgalombiztonsági vetélkedő kapcsán rásegítő járatokat közlekedtet a Szabolcs Volán az 1-es jelzésű (Autóbuszállomás-Repülőtér) autóbuszvonalon. A járatok Nyíregyháza Autóbuszállomás 4-es kocsiállásából indulnak 9 órától 15 óráig minden egész órakor, vissza a Repülőtérről minden óra 30 perckor. A járatok érvényes bérlettel és helyi járatos menetjeggyel vehetők igénybe.

Kapcsolódó cikkek:

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!