Magyarország

2008.04.01. 09:51

Már hivatalosan sincs vizitdíj és kórházi napidíj

<p>Kedden már hivatalosan sem kell sehol sem kifizetni a vizitdíjat és a kórházi napidíjat sem. A március 9-i népszavazás után meghozott törvény a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről hivatalosan hétfőn éjféltől lépett életbe.</p>

A népszavazás után több intézményben már nem kérték a vizitdíjat a betegektől, de ezeken a helyeken akár vizsgálat is indulhat, mert hétfőn éjfélig a törvény szerint a díjakat be kellett volna szedni.

A március 9-i népszavazás után több egészségügyi intézmény bejelentette: nem várja meg a hivatalos törvénymódosítást, már márciustól nem szedik a díjakat. Így tett például a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és a szolnoki Hetényi Kórház vezetése is.

A kórházaktól és rendelőktől április közepén érkeznek meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP) a márciusi teljesítmény-jelentések. Ezek alapján ekkor dől el, hogy szankcionálják-e azokat az egészségügyi intézményeket, amelyek már márciusban nem szedték be a vizitdíjat illetve kórházi napidíjat - mondta a Független Hírügynökségnek korábban Molnár Barbara, az OEP szóvivője. A teljesítmény jelentések alapján állapítják meg azt is, hogy az egyes intézmények a jogszabályoknak megfelelően szedték-e be a díjakat.

Korábbi képeink:Vizitdíj-automata: az első 2007.02.02. Vizitdíj 2007.02.26.  Kevesen kérik vissza a vizitdíjat 2008.01.15.
· Nem vesznek kárba az automaták
· Veszélyben a háziorvosok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!